Lärare och förskollärare, Grundsärskolan Norrsätra

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Grundsärskolan söker nu lärare inför höstterminen 2021.
- En lärare i hemkunskap, tillsvidareantällning 100% med 40% placering på Norrsätraskolan åk 6-9
- En lärare åk 1-3, tillsvidareanställning 100%
- En lärare åk 4-6, tillsvidareanställning 100%
- En till två förskollärare (eller fritidslärare), tillsvidareanställning 100%

Grundsärskolan har elever i årskurserna 1-9 och är lokalintegrerad med Norrsätraskolan. Vår skolgård ligger i direkt anslutning till skogen och har stora utomhusytor som används i undervisningen. Grundsärskolan har också ett fritidshem.

Antalet tjänster kan komma att ändras utifrån de organisatoriska förutsättningarna vid terminsstart.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i arbetslag där vi verkar för att vara en attraktiv skola med eleven i fokus i en trygg och utvecklande miljö. Positiva lärare som väcker nyfikenhet genom ett varierande, inspirerande och meningsfullt arbetssätt. Alla elever ska ges förutsättningar att lyckas. Vår målsättning är ett väl utvecklat kollegialt lärande för att delge varandra våra erfarenheter och kunskaper.

På våra skolor inom Västra grundskoleområdet har vi erfarna och behöriga kollegor samt ett antal förstelärare. I skolområdet pågår olika utvecklingsarbeten och projekt.

Kvalifikationer

Låter någon av dessa tjänster intressant?
Vi söker dig som känner igen dig i följande:
• Du har lärarexamen, särskoleexamen, med lärarlegitimation gällande den tjänst du är intresserad av,
• Du är väl förtrogen med skolans uppdrag och styrdokument.
• Du har förmågan att utgå ifrån varje elevs behov och förutsättningar.
• Du är en tydlig ledare och en vuxen förebild.
• Du har lätt för att samarbeta, skapa relationer, och vara tydlig i dialog med elever, vårdnadshavare och kollegor.
• Du är positiv och ser möjligheter istället för hinder.
• Du har god digital kompetens.

På grundsärskolan vill vi att du som lärare har en god förmåga att individualisera lärandet eftersom alla elever har olika behov, förutsättningar och inlärningsstil. Varje elev är unik och din uppgift som lärare är att kunna erbjuda verktyg och en stimulerande lärmiljö för var och en. Vi vill även att du har goda ledaregenskaper och förmåga att skapa varma relationer till varje elev. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med ett språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen. Som lärare på grundsärskolan förväntas du kunna samarbeta med dina medarbetare, ha humor, kunna se nya alternativa lösningar, dokumentera ditt arbete och elevernas lärande. Du ska även kunna använda dig av datorn som ett naturligt lärverktyg.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet och din erfarenhet.

Anställningens omfattning

Tillträde augusti enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   732-21

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.