IT-chef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Ekonomisekretariatet ansvarar för administrativt stöd, driver och utvecklar förslag till policyer, strategier och riktlinjer inom sekretariatets ansvarsområde. Sekretariatet initierar utveckling av gemensamma administrativa stödsystem avseende ekonomistyrning, investeringar, kvalitetssamordning, IT, växel och reception.

Kemikalieinspektionen letar nu efter vår nya IT-chef - är detta du eller någon du känner?

Hos oss har du möjlighet att vara med och utvecklas i en väl sammansvetsad grupp. Trivs du med att utveckla och förbättra en verksamhet har du goda möjligheter att kunna påverka.

IT-enheten ansvarar för att Kemikalieinspektionen har det systemstöd som behövs för att myndigheten kan bedriva och utveckla en ändamålsenlig verksamhet i linje med myndighetens uppdrag.

I IT-enheten ingår funktioner för Servicedesk, Klienthantering, Drift & Infrastruktur, IT-säkerhet, Upphandling, Systemförvaltning och Utveckling vilken normalt är utlagt på 3:e part. Vi är idag 9 medarbetare på IT-enheten och kommer under hösten att bli 11 medarbetare som tillsammans med våra partners arbetar för att skapa värde och ge våra kunder och verksamhet bästa möjliga service.

Vår drift- och systemmiljö bygger på Microsoft-teknik där vi har både standard och egenutvecklade system.


Arbetsuppgifter

• Du ansvarar för ledning och utveckling av IT-verksamheten i enlighet med Kemikalieinspektionens strategiska mål

• Du säkerställer en driftsäker, tillgänglig och kostnadseffektiv IT-verksamhet som möter verksamhetens behov

• Du har ett tätt och nära samarbete med verksamheten och översätter myndighetens IT-behov i lösningar

• Du ingår i verksamhetens styrning av projekt och förväntas kunna delta i kravarbete och projekt

• Du ansvarar för IT-enhetens budget och kostnadsuppföljning

• Du koordinerar det dagliga arbetet inom IT-enheten

• Du har personalansvar för medarbetarna på enheten

• Du inspirerar och utvecklar både dina medarbetare och din omgivning samt utvecklar metoder och processer

• Du driver och följer upp enhetens förbättringsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande och arbetslivserfarenhet med stort intresse att leda och utveckla både IT-verksamhet och medarbetare. Du har en god teknisk förståelse och en bred bakgrund inom IT. Du är en prestigelös och tydlig ledare och har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du har ett stort driv, gillar förbättringsarbete och är resultatorienterad. Du har både ett strategiskt och holistiskt synsätt men inte rädd för att dyka in i detaljer när så behövs och ta en operativ roll.

Vidare är du strukturerad, kommunikativ, pedagogisk och bra på att hålla föredragningar inför en större grupp. Det är viktigt att du är intresserad av samhällsfrågor, har lätt för att sätta dig in i nya frågor och har förmågan att analysera, strukturera och lösa problem.

Det är meriterande om du har kunskaper och arbetat inom IT-säkerhetsområdet såväl som på en myndighet tidigare.

Vi söker Dig som vill vara med på vår framtidsresa!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H22-06099

Gör ansökan

Lön

Individuell lön. Månadslön.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.

Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.

Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Befattningen är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef.

Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.