jobb just nu!

Skolkurator till Resurscentrum - Elevhälsan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Resurscentrum är en ny enhet inom Barn- och utbildningsförvaltningen som under innevarande år 2019 formas, organiseras och byggs upp. I Resurscentrum ingår Elevhälsan, Flerspråkscentrum och Kultur- och miljöskolan som utifrån sina kompetenser bidrar till verksamheternas uppdrag och måluppfyllelse. Inom Resurscentrum kommer skolkuratorer och skolsköterskor vara organiserade under samma enhetschef.

Elevhälsans uppdrag är att ge stöd till rektor och det lokala elevhälsoteamet. Elevhälsan består av skolkurator, skolsköterska, skolläkare, specialister inom specialpedagogik samt psykologer.

Arbetsuppgifter

Skolkuratorn bidrar med psykosocial kompetens inom elevhälsans arbete på individ- grupp- och organisationsnivå. Skolkuratorns uppdrag innebär att bidra till att eleven uppnår kunskapsmålen samt att undanröja hinder för elevers lärande. Skolkuratorn arbetar med skolrelaterade frågor i nära samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare/övrig skolpersonal samt skolledning.

Dina arbetsuppgifter består främst av rådgivning och vägledning i kontakter med elever och deras föräldrar samt berörd skolpersonal. Du deltar i kartläggningar och bedömningar kring elever samt är stöd i kontakter med andra institutioner och stödformer som samhället kan erbjuda. Du kommer främst arbeta främjande och förebyggande men även åtgärdande i ett elevhälsoperspektiv på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Du samarbetar närmast med två andra skolkuratorer inom skolområdet samt de övriga rektorerna, förutom den som blir din närmaste chef. Du kommer också att ingå i skolans lokala elevhälsoteam. Dina arbetsuppgifter kommer att fördelas mellan minst två skolor på området.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med unga med psykisk ohälsa, unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och nyanlända är meriterande.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Tillträde 5 augusti eller enligt överenskommelse.

Tjänsten som skolkurator är placerad med huvudskola Råneåskolan

Intervjuer kan komma att ske löpande.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A876540

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb