jobb just nu!

Juridiskt sakkunnig

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd samt vuxenutbildning. Här finns också samordningen av kommunens operativa flyktingmottagande och vissa integrationsinsatser. Målet med förvaltningens verksamhet är att bidra till att få fler personer till egen försörjning bland annat genom olika arbetsmarknadsinsatser eller studier, ofta i samarbete med andra aktörer. Vi är vägledare på invånarnas förändringsresa.

Socialförvaltningen och Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har tillsammans en juridiskt sakkunnig vars uppdrag är att ge stöd till verksamheternas kvalitetsutveckling med fokus på rättssäker handläggning.
Organisatoriskt är tjänsten placerad på avdelningen för Utveckling och innovation inom Socialförvaltningen. Vi finns lokaliserade centralt i Eskilstuna med 5-10 minuters promenad från både buss- och tågstation.

Då vår nuvarande juridiskt sakkunniga går i pension söker vi en ny kollega.

Arbetsuppgifter

Inom våra två förvaltningar arbetar vi med människor i många utsatta situationer och det är av stor vikt att de beslut som fattas är korrekta och underbyggda av lagar och föreskrifter. Vår juridiskt sakkunniga har som uppdrag att ge råd och stöd till medarbetare, chefer och politiker i handläggning och rättsfrågor samt att kvalitetssäkra yttranden till tillsynsmyndigheter.

I arbetsuppgifterna ingår också att medverka till verksamheternas framtagning av rutiner och riktlinjer samt upprätta och revidera styrdokument. En annan viktig del som ingår i arbetet är att planera och hålla i utbildningar för olika typer av grupper både, inom förvaltningen och kommunövergripande.

Den sakkunniga medverkar också i planering och genomförande av internkontroll utifrån rättssäkerhetsperspektiv, omvärldsbevakar med inriktning mot gällande rätt och har en dialog med chefer och medarbetare när det gäller bland annat handläggning av ärenden och Lex Sarah-rapporter. Bevakning av att GDPR efterlevs, vara personuppgiftsombud och offentlighetsansvarig är också delar som ligger inom den här tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad jurist med inriktning mot socialt arbete/myndighetsutövning och gällande lagstiftning inom området, alternativt socionom/beteendevetare eller motsvarande, med gedigen juridisk kompetens. Du har en bred och lång erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorg och stor kunskap inom Sociallagstiftningen (SoL, LVM, LVU). Det är en stor fördel om du har kunskap inom offentlighet och sekretesslagen, Kommunallagen, Förvaltningslagen och Försörjningsstöd samt erfarenhet av myndighetsprocessen i nämnd. Har du tidigare arbetat som chef är detta också en värdefull erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Eftersom det ingår i rollen att ansvara för GDPR är det meriterande om du har kunskap inom detta.

För att lyckas i den här rollen kommer vi titta mycket på dina personliga egenskaper. Att du brinner för brukarens rättssäkerhet i kontakt med socialtjänsten, och det är viktigt att du har förmågan att nätverka och bygga relationer. Du vågar ge råd och stå för dessa och du är bekväm med att vara den yttersta expertisen inom ditt område med förmågan att forma rollen efter verksamheternas behov. Du behöver också tycka om att arbeta nära verksamheten samt vara bekväm med att arbeta på alla nivåer. Som person har du integritet, utstrålar trygghet och förtroende.

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5032

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.