jobb just nu!

Miljöinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk är en turist- och besöksnäringskommun vid polcirkeln i hjärtat av Lappland. Att arbeta, bo och leva i det norrbottniska inlandet innebär i hög grad att Du aktivt kan utveckla en livsstil som till stor del bygger på trygghet och en verklig upplevelse av orörd natur. I Jokkmokk har Du genuina möjligheter att på ett naturligt och enkelt sätt vidareutveckla Ditt intresse för friluftslivet såsom fiske, jakt, vandring, skoter, skidor m.m. i en fjällnära och rofylld miljö, såväl sommar som vinter.

Samhällsbyggaravdelningen ansvarar för kommunens myndighets-, tillsyns- och kontrolluppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet, inom plan och bygg samt inom räddningstjänst. De tjänster som miljö- och byggkontor samt räddningstjänst erbjuder riktar sig både till enskilda och företag. Förutom tillsynsarbete bedriver vi också ett förebyggande arbete genom att ge information, rådgivning och utbildning.

Samhällsbyggarnämnden är en samlad myndighetsnämnd där plan & bygg, räddningstjänst samt miljökontoret ingår. Inom förvaltningen arbetar tre miljöinspektörer.

Arbetsuppgifter

Tillsyn och handläggning inom livsmedels- samt miljö- och hälsoskyddsområdet. Arbetet är omväxlande och utvecklande och du driver självständigt dina ärenden i nära samverkan med chef och kollegor. Arbetet sker till stor del i samverkan inom avdelningen med en långtgående delegation från samhällsbyggnadsnämnden. Arbetet innebär mycket kontakter med företag och allmänhet där bland annat lämnande av information och råd ingår. Vi är ett litet kontor vilket innebär att du som inspektör har möjlighet att jobba brett inom tillsynsområdena och vi går in för varandra vid behov.

Kvalifikationer

Du är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har likvärdig högskoleutbildning. Du ska ha goda kunskaper gällande lagstiftning som miljöbalken och livsmedelslagstiftning men också inom viktig kring lagstiftning för myndighetsarbetet såsom t.ex. förvaltningslagen. Erfarenhet av liknande arbete EDP Vision är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har bra organisationsförmåga, är serviceinriktad, har god kommunikationsförmåga och gillar att arbeta självständigt och i grupp. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska vara aktiv och delaktig i avdelningens arbete med ständiga förbättringar i syfte att vidareutveckla en bra kvalitet och effektivitet.
Tjänsten kräver B-körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast efter överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Ansökan

Referensnummer:   17/2019

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Vi undanber oss alla säljsamtal, erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp då vi har interna riktlinjer kring detta,