Är du Äppelgårdens nya förskollärare?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Äppelgården är belägen i expansiva, lummiga och nyetablerade bostadsområdet Hidinge vid Lanna. På Äppelgården bedrivs för närvarande endast femårsverksamhet. Under året bedrivs arbete i projekt kring olika ämnen. Det bakas in årstidens växlingar, djur och natur. Vi tar hjälp av förskolans närmiljö och arbetar med omvärldsuppfattning.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är förskollärare och vill bli en del av förskolan Äppelgården där du har goda påverkansmöjligheter i förändrings- och förbättringsarbetet. Förskolans gård består av en uppvuxen trädgård med flera stora fruktträd, sandlåda, gungor, lekstuga samt ett område med syrenbuskar. Trädgården inbjuder till lek i olika konstellationer och är lagom fysiskt utmanande med kuperad terräng samt träd att klättra i.

I ditt uppdrag som förskollärare ska du tillsammans med kollegor ansvara för och skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö, där varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Som förskollärare ser du till att varje barn utmanas utifrån där de befinner sig såväl kunskapsmässigt som motoriskt. Du arbetar med att utveckla och upprätthålla goda relationer till kollegor, barn och vårdnadshavare samt med ständig kvalitetsutveckling av utbildningen.

Som förskollärare i vår kommun erbjuds du:
• Pedagogisk utvecklingstid enskilt och tillsammans med kollegor
• Kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
• Kollegialt lärande i nätverk
• Deltagande i pågående projekt
• En naturnära arbetsmiljö
• Avgiftsfri pedagogisk lunch
• Goda kommunikationer
• Arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är:
• legitimerad förskollärare eller har examen och väntar på legitimation.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare samt även har erfarenhet av ledning och/eller samordning.

Du tar barn och barns delaktighet på allvar och har ett professionellt förhållningssätt mot alla du möter. Som person är du kreativ och engagerad samt har en förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en god omsorg och stimulerande lärmiljö. Du har förmågan att se utvecklingspotential och möjligheter istället för hinder.

Vidare ser vi att du är lyhörd, lösningsfokuserad och är flexibel i samarbetet med andra. Vi utgår från att du är öppen för nya idéer, arbetar för kollegialt lärande och gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter för att möjliggöra vår utveckling tillsammans. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1146212

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.