jobb just nu!

Sjuksköterska till hemsjukvården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom Omsorgsförvaltningen med ca 1200 medarbetare erbjuder vi ett meningsfullt och betydelsefullt arbete. Vår verksamhet består av HSL-insatser för vuxna över 18 år och vuxna med funktionsvariation. Vår strävan är att HSL-insatserna skall bygga på samarbete mellan den enskilde, närstående och medarbetare.

Vi söker nu sjuksköterskor som vill vara en del av vårt utvecklingsarbete och bidra till att göra detta möjligt, att möta framtidens behov.

Arbetsuppgifter

Patienter i hemsjukvården har rätt till en god och säker vård. Den ska vara patientfokuserad, kunskapsbaserad, effektiv, jämlik och ges i rimlig tid. Viktigt är att alla delar i vårdkedjan samverkar och att patientens egna resurser och delaktighet beaktas.
Inskrivning i hemsjukvård sker utifrån fastställda kriterier och föregås alltid av en vårdplanering/ rehabiliteringsplanering. Riskbedömning enligt Senior Alert ska erbjudas i samband med inskrivning och förbyggande åtgärder ska sättas in i de fall patienten har någon risk för fall, trycksår, undernäring eller munhälsoproblem.
Arbete i hemsjukvården innebär arbete hemma hos den enskilde, i nära samarbete med fysioterapeut, arbetsterapeut och hemtjänst med vilka vi har regelbundna teamträffar. Rond av hemsjukvårdens patienter sker på Hälsocentral med ansvarig läkare. Vi är indelad i olika geografiska områden där vi arbetar i vårdlag, ca 5 ssk/vårdlag. Alla patienter har en utsedd omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Sjuksköterska delegerar hemtjänstpersonal för ex. läkemedel.
Målet är att personen som får hjälpen i hemmet av hemsjukvården ska kunna bo kvar hemma (om så önskas) och få vård och behandling i hemmet.
Arbetet är varierande med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter som till exempel såromläggningar, dropp, injektioner, dialysbehandling, vård i livets slut mm.
Ett mycket viktigt arbete som prioriteras är att ge vård till svårt sjuka och palliativa patienter. Vi har ett nära samarbete med Palliativa teamet.
Dokumentationen sker i datajournalsystemet ProCapita. Lifecare används som kommunikation mellan vårdgivare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du vidareutbildning som distriktssköterska eller med inriktning äldrevård är önskvärt. Du bör ha några års erfarenhet inom yrkesområdet, gärna inom hemsjukvård.
Arbetet som sjuksköterska inom hemsjukvården ställer mycket höga krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och lyhördhet. Du är handlingskraftig, har ett gott bemötande och en positiv inställning. Du finner dig lätt i nya situationer, är ansvarstagande och har förmågan att arbeta självständigt. Eftersom det i uppdraget ingår att handleda omsorgspersonal, är det även viktigt att du har god pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   66-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

1

Övrigt

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.