jobb just nu!

Vi söker handledare till Rekarnegymnasiet.

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Rekarnegymnasiet är en gymnasieskola med visioner. All verksamhet utgår från en demokratisk grundsyn där alla är lika värda. Skolan är Eskilstunas största gymnasieskola med cirka 1 400 elever. Den ligger naturskönt vid Kronskogens naturområde knappt en kilometer utanför Eskilstuna centrum. Vi utbildar inom områdena bygg, el, fordon, handel, VVS, idrott, ekonomi och samhällsvetenskap.

Vi är en stor skola med 1400 elever och en personalstyrka på 180 personer varav 130 av oss är pedagoger. Vi har en god psykosocial arbetsmiljö med en personalförening vi är stolta över. Personalföreningen RMBK står för Rekarne må bra klubb och anordnar aktiviteter varje månad för vår personal.

Arbetsuppgifter

Som handledare arbetar du med att coacha och stötta ungdomar.

Arbetet består i att handleda och bistå lärare med stöd, samt att bistå med elevstöd i och utanför klassrummet. Arbetet innebär även att ha en uppsökande roll. Tillsammans med arbetslaget arbetar du med motivation och stöd både i grupp och med individuellt. I elevgruppen finns elever med olika förutsättningar och behov såsom NPF-diagnoser, problematisk skolfrånvaro samt psykosocial problematik, vilket förutsätter en god flexibilitet. I rollen ingår också mentorskap vilket bland annat innebär kontakt med vårdnadshavare och vid behov även kontakt med exempelvis socialtjänst och BUP.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom beteendevetenskap, socionom, lärarexamen med relevant påbyggnad eller annan motsvarande utbildning. Du har god kunskap och erfarenhet av arbete med ungdomar på högstadie- eller gymnasienivå gärna med personer med särskilda behov.

Som person kan du möta individer i olika situationer med god förmåga att se individuella olikheter. Du trivs med att leda och hjälpa individer både enskilt och i grupp och har lätt för att anpassa arbetssätt efter individens förmåga och kunskapsnivå. Du är behärskad som person, har lätt för att samarbeta och skapa nya kontakter. Du är drivande, självständig, empatisk och har god förmåga att alltid se till helheten.


Belastningsregister krävs för tjänsten.

Varmt välkommen att skicka din ansökan!

Anställningens omfattning

Visstidsanställning 1 år Tillträde 2019-08-15
Uppehållstjänst
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   5281

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern har i många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. För att möta morgondagens utmaningar vill vi ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.