Askersunds kommuns förskolor söker förskollärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Askersunds kommun består idag av 13 förskolor utspridda på orterna Zinkgruvan, Åmmeberg, Olshammar, Hammar, Snavlunda, Åsbro, Rönneshytta och Askersund. Vi har en förskoleorganisation bestående av en rektor med tre biträdande rektorer som har ett nära samarbete för att arbeta likvärdigt på alla Askersunds kommuns förskolor. Förskolorna i kommunen är uppdelade i tre områden där de biträdande rektorerna ansvarar för varsitt område. Vi har ett eget barnhälsoteam bestående av två specialpedagoger och har ett gott samarbete med IFO samt BVC som inkluderar regelbundna träffar.

Vi har sedan starten på vårterminen 2023 anställt två planeringspedagoger som kommer ut till förskolorna cirka sex gånger per termin för att lösa av pedagogerna på avdelningen så de kan planera och reflektera tillsammans. Utöver den planerings/reflektionstiden har hela förskolan tid utanför mellan 16:00 och 17:30 två gånger i månaden.

Vi är en kommun under tillväxt där vi söker dig som vill vara med och utveckla kommunens förskoleverksamhet.

Vi söker förskollärare till flera av våra förskolor i hela kommunen. Om du är intresserad av att jobba på en specifik förskola i kommunen, berätta det i ditt personliga brev.

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och andra orter med omnejd.

Askersunds kommun erbjuder bland annat:
* friskvårdsbidrag
* pedagogiska luncher i förskola
* fem kommungemensamma planeringsdagar/år för pedagoger i förskolan

Arbetsuppgifter

Är du en engagerad förskollärare eller snart färdig förskollärare som vill vara med och skapa en likvärdig förskola, då är du välkommen till ett arbetslag där kollegialt lärande får ta plats. Tillsammans med kollegor på förskolan är du med och vidareutvecklar verksamheten så att barnen får de bästa förutsättningar för utveckling och lärande.

Vi söker dig som:
* är intresserad av att arbeta med förskolans systematiska kvalitetsarbete och är väl förtrogen med förskolans styrdokument.
* är en inlyssnande pedagog som utmanar barnen vidare i deras frågor och funderingar så att de får en tilltro till sin egen och andras förmåga.
* har god samarbetsförmåga med stora och små.
* lägger stor vikt vid att utveckla goda, tillitsfulla relationer med barn och föräldrar.
* ser det pedagogiska rummets möjligheter både ute och inne.
* professionellt och systematiskt planerar, genomför, dokumenterar och analyserar förskolans utbildning och undervisning.
* organiserar och strukturerar verksamheten så att den gagnar barnens trygghet och utveckling samt personalens arbetsmiljö.

Vi förväntar oss att du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans i arbetslag samt att du har god social förmåga och är en ansvarsfull person.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare med förskollärarlegitimation eller dig som håller på att utbilda dig till förskollärare och har en termin kvar på utbildningen.

Har du fler terminer kvar kan du också vara aktuell för anställning hos oss, hör av dig så berättar vi om vårt studentupplägg.

Observera att intervju och tillsättning sker löpande under annonseringstiden. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald. Körkort B och tillgång till egen bil är önskvärt.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse med arbetsgivaren.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C163408

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!