Arbetskonsulent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Titta på Tierp, ta steget, landa och älska. Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle och för jobb på distans. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes räckhåll. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla. Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro. Vi tillämpar tillitsbaserad ledning och styrning för starka relationer och förtroende mellan chefer och medarbetare.

Arbetsmarknadsenhetens, AME, uppdrag är att stödja individer till egen försörjning genom att komma in på arbetsmarknaden eller börja studera. Målgruppen är mellan 16-65 år och har ofta varit utanför arbetsmarknaden mycket länge. Psykisk ohälsa, missbruk, våld i nära relation, olika funktionsvariationer och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar förekommer, som påverkar vårt arbete och förutsätter att vi samverkar kring individen med andra verksamheter. Hos oss finns människor från andra länder, som kommit till vårt land men har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Arbetsmarknadsenheten ingår i Individ- och familjeomsorgen. AME driver flera verksamheter som har olika aktiviteter och insatser som möter upp deltagarnas behov för att ta sig vidare. Alla deltagare startar på Arken där personal förbereder och arbetar processinriktat med stöd för att få personerna att nå sina uppsatta mål, Verkstan genomför bedömning av arbetsförmåga, Växtverket bedriver bland annat odling där individer får aktiveras och utvecklas mot en arbetsträning och vi har ett Servicelag som utför tjänster inom kommunens alla verksamheter och kommunala bolag.
Vi är i ständig utveckling för att möta upp behoven och från 1 januari 2022 har vi startat upp ett projekt, Ung Framtid, som finansieras av Samordningsförbundet i Uppsala län. Inom projektet ska individer fångas upp som varken arbetar eller studerar i ålder 16 - 29 år, som inte har någon insats eller stöd från annan myndighet. Målet är att arbeta fram metoder för god samverkan och stödja de unga till studier och arbete eller lotsa till rätt insats utifrån behovet.

Vi är totalt 18 anställda på Arbetsmarknadsenheten.
Arbetsgruppen har handledning.
Tillsammans kan vi göra skillnad!

Arken är samlokaliserade med Boendestöd, Familjestödsenheten, Ungdomsenheten och Öppna Förskolan, vilket ger goda förutsättningar i samverkan.

Läs mer om oss på tierp.se

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en arbetskonsulent, till vårt arbetslag, som har i uppdrag att ta vid när individerna är aktuella för en praktik, arbetsträning eller arbetsprövning. Då ska individen matchas ut på en arbetsplats. Arbetsplatsen ska tas fram/ordnas och du blir ansvarig för kontakten med företaget och individen under den bestämda tiden.
Du kommer att vara länken ut mot företagen för att stödja och hjälpa till att tillgodose de särskilda behov som finns. Stödja företaget för att ge de bästa förutsättningarna att lyckas möta upp behoven och vara en bra arbetsplats för individen. Om anställning blir aktuell stöttar du företaget att söka eventuella lönestöd via Arbetsförmedlingen.
Vi söker dig som brinner för att motivera och coacha människor med särskilda behov och tycker om att samarbeta med andra för att lyckas. I nära samverkan med företag och samarbetsparter hitta individuella lösningar för individerna. Är flexibel och vill arbeta i ett omväxlande arbete där du planerar ditt egna arbete och samarbetar nära kollegor och andra parter för individens bästa. Då ska du söka den här tjänsten.
Dokumentation ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av målgruppen. Eftergymnasial utbildning med beteendevetenskaplig inriktning eller annan inriktning som riktar sig mot socialt arbete med individer med särskilda behov är meriterande.
B-körkort är ett krav.

Tierps kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-03-01

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1083175

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Interjuver sker löpande, så tillsättande av tjänst kan ske innan sista ansökningsdag.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.