jobb just nu!

Enhetschef Plan- och byggenheten, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning bildades 2016 som en gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan, bygg, miljö, hållbarhet samt trafik.
Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare.
Du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.


PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

I uppdraget som enhetschef för Plan- och byggenheten leder du 17 medarbetare inom verksamheterna detaljplanering, översiktsplanering, trafik, bygglov samt stadsutvecklingsfrågor. Du har en viktig nyckelroll i kommunernas framtida planeringsfrågor. Du tillhör ledningsgruppen för samhällsbyggnadsförvaltningen och rapporterar till förvaltningschefen och till den kommungemensamma nämnden. Att samarbeta är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet.
Med ett coachande förhållningssätt leder och stöttar du dina medarbetare för att på bästa sätt tillvarata kompetenser i syfte att uppnå enhetens mål. Du är strukturerad, vilket bl. a. visas i hur du fördelar och följer upp arbetet inom enheten. Du har helhetssynen för hur ett hållbart samhälle ska skapas, tar initiativ till och driver på utvecklingsarbetet för att nå dithän. Du har budget- och personalansvar för enheten.

Kvalifikationer

Du har en, för tjänsten, lämplig högskole-/universitetsutbildning, flerårig arbetslivserfarenhet samt kunskap om de lagar och förordningar som berör aktuella verksamheter. Du är en dokumenterat god ledare med erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar.
Vi letar efter dig som ser lösningar och möjligheter och får med dig människor. Som person trivs du med att leda, stötta och motivera andra. Du skapar och behåller goda relationer, som präglas av dialog och ömsesidigt utbyte. Du är stabil, resultatinriktad och självgående. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Om du har varit projektledare och har god processkunskap så är även det meriterande.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   88-19

Gör ansökan

Övrigt

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Som ny ledare har du förmånen att få gå vårt uppskattade interna ledarprogram. Vår ledstjärna är det situationsanpassade personliga ledarskapet med ett coachande och hälsofrämjande förhållningssätt. Tillsammans arbetar vi för ett långsiktigt hållbart arbetsliv där alla får möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt.


Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.