jobb just nu!

Familjebehandlare/ socionom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenEnköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningens öppenvård arbetar integrerat. Det innebär att alla medarbetare på öppenvården arbetar tillsammans för att möta medborgarens behov. Samtliga personalresurser är organiserade under en verksamhetschef.
Öppenvårdens enhet barn och familj har 16 medarbetare med olika inriktningar och utbildningar. Det finns två teamledare som vägleder och fördelar det dagliga arbetet, samt en ansvarig avdelningschef.

Vi utgår ifrån det systemteoretiska perspektivet i vårt dagliga arbete och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du kommer att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete där barn och ungdomar har behov av förändring i sin livssituation utifrån anknytningsteori med ett salutogent och systemiskt perspektiv.

Enheten arbetar med uppsökande verksamhet, individuella samtal, familjesamtal, utredande uppdrag och behandlande insatser i hemmet. Vid behov andra arbetsuppgifter enligt bedömning av arbetsledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med psykosocialt förändringsarbete med barn, ungdomar och deras familjer.

Som familjebehandlare arbetar du med olika metoder för att förbättra samspelet och stärka föräldraförmågan. Teamet gör även behovsinventeringar som komplement till myndighetens barnavårdsutredning.

Arbetet sker både i våra egna lokaler och i familjers hemmiljö, allt efter uppdrag och behov.
Visst kvällsarbete kan förekomma.

Arbetet ställer krav på god samarbetsförmåga både inom den egna verksamheten och med externa aktörer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som initiativförmåga, flexibilitet samt att du är strukturerad och ansvarstagande.

Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas individuellt utifrån kompetens, behov och intresse.Socionomutbildning eller likvärd akademisk utbildning samt socialrätt krävs.

Goda kunskaper kring anknytningsteori och metoder som stärker föräldraförmågan exempelvis marte meo, förstärkt föräldrakomet.

B körkort krävs i arbetet

God förmåga i att dokumentera.


Urval och intervjuer kan ske löpande.Ansökan

Referensnummer:   C29644

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.