Socialsekreterare Barn och Familj

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne vid natursköna Söderåsen. Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Enheten Barn och Familj är en av tre som ingår i Individ och familjeomsorgen ( IFO) tillsammans med Öppenvården och Individ och försörjning. Dessa tre enheter har ett tätt och gott samarbete.
Barn och Familj består av 13 medarbetare som arbetar med mottag, utredning och uppföljning samt placerade barn. Du som utredare kommer ingå i en grupp av sju utredare. Vi arbetar med medhandläggarskap och har metodutveckling i såväl mindre team som i storteam och med en nära arbetsledning.

Arbetsuppgifter

Enheten arbetar med myndighetsutövning utifrån Socialtjänstlagen (SoL), samt Lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), med målgruppen 0-21 år och deras familjer. Där det huvudsakliga uppdraget att utreda barnens behov och föräldrarnas förmåga efter inkomna ansökningar och anmälningar, samt fatta beslut om insatser och följa upp dessa.

Arbetet innebär ofta komplexa ärenden med inslag av utsatthet och våld och vi arbetar med flera utvecklingsområden inom våld mellan individer och våld i nära relation samt att göra barn- och unga mer delaktiga i ärendeprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har minst två års arbetserfarenhet av myndighetsutövning inom barn- och unga. Har du flera års erfarenhet inom barn- och unga, ses det som meriterande. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom gällande lagstiftning SoL, aktuella tvångslagstiftningar BBIC, liksom barn- och unga och deras utveckling.

Kunskap och erfarenhet av dokumentationsverktyget LifeCare är meriterande och körkort är även önskvärt.

Vi ser att du som söker är trygg i dig själv, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om att samarbeta. Humor, flexibilitet och ödmjukhet är egenskaper vi värdesätter högt. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete. Du verkar för ett respektfullt och trevligt arbetsklimat. Du förstår det viktiga gemensamma uppdraget och bidrar till helheten.

Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1083238

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden samt friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Beredskap mellan 8-17, en dag / vecka. Viss övertid kan förekomma.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning hos oss behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.