Specialpedagog till Vuxenutbildningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vuxenutbildningen i Borlänge kommun utmärks av en fortgående utveckling där såväl elever som ledning och personal utmanas till ett kontinuerligt lärande. Arbetsmiljön i skolan ska präglas av trygghet, delaktighet, flexibilitet och att alltid ha förhållningssätt med elevens lärande i centrum.

Komvux är vuxenutbildningens egna utbildningsanordnare i Borlänge kommun. På Komvux är vi ca 65 medarbetare och har löpande ca 730 elever i studier. Undervisning bedrivs inom Svenska för invandrare (sfi) samt kurser på grundläggande- och gymnasial nivå, även yrkesutbildningar erbjuds.

Det övergripande målet för vuxenutbildningen i Borlänge är att arbeta för att få fler Borlängebor i egen försörjning. Detta kan ske på olika sätt. Antingen genom att erbjuda kompletterande studier för en gymnasieexamen/behörighet till yrkeshögskola/högskola, eller erbjudande av yrkesutbildningar inom bristyrken.

Verksamheten, som är belägen i Högskolan Dalarnas lokaler, tillhandahåller:
• Studie- och yrkesvägledning
• Grundläggande och gymnasial utbildning
• Vård- och omsorgsutbildning
• Barnskötarutbildning
• Utbildning i svenska för invandrare (sfi)
• Särskild utbildning för vuxna (Lärvux)
• Borlänge läs-och skrivcentrum (BloS)
• Yrkeshögskoleutbildning (YH)

Vuxenutbildningen är i en fas med att utveckla, bredda och stärka den specialpedagogiska verksamheten. Vi vill ha med dig i vårt arbetslag som vill vara delaktig i detta spännande utvecklingsarbete med fokus på ökad måluppfyllelse för våra elever. Vi söker dig med god förmåga att möta eleven efter elevens förutsättningar och behov av extra stöd och hjälp.

Vi ser det som självklart att arbeta med elever som har olika bakgrund och studieförutsättningar och att anpassa vår undervisning/bemötande därefter.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog agerar du på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå utifrån de behov som finns. Du arbetar rådgivande mot våra elever, kollegor och andra berörda i frågor kring stödverksamhet såväl som i pedagogiska frågor.

Som specialpedagog hos oss arbetar du framförallt för att skapa goda förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering för våra elever. Det gör du huvudsakligen genom att:
• identifiera och anpassa vilka insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen åt våra elever
• i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer så att elever får så god utveckling som möjligt, kunskapsmässigt såväl som socialt
• genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar

Du kan också komma att hålla i utbildningar och handleda våra medarbetare.

Som specialpedagog leder och utvecklar du det specialpedagogiska arbetet på Vuxenutbildningen i ett nära samarbete med övriga lärare på BLoS, Grund och Gymnasiet. Du planerar och genomför utbildning för elever på grundläggande utbildning, gymnasieutbildning samt elever med liten eller ingen studiebakgrund.

Du ansvarar också för att ny forskning och litteratur delges arbetslagen. Utifrån evidensbaserad forskning och beprövad erfarenhet ser vi att du kan utveckla det specialpedagogiska arbetet på Komvux tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer

Du är specialpedagog och har en legitimation dvs en pedagogisk lärarexamen samt erfarenhet av specialpedagogisk undervisning, gärna inriktat mot vuxna elever. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda pedagogisk personal, enskilt och i grupp. Du är väl insatt i vuxenutbildningens styrdokument. Det är önskvärt att du har vana av att arbeta i en IT-miljö med Office 365 som grund. Dessutom är det meriterande om du erfarenhet av att arbeta med människor med svenska som ett främmande språk, då stor del av våra elever har utomnordisk härkomst.

B-körkort och mycket goda kunskaper i svenska är ett krav.

Som specialpedagog är du öppen för nya arbetssätt, är en kreativ problemlösare och van vid att arbeta med specialpedagogiska metoder, extra anpassningar och särskilt stöd.

Som person söker vi dig som har god samarbetsförmåga, kunskap om och förståelse för målgruppens behov av stöd, goda ledaregenskaper, är relationsskapande, tydlig i kommunikation och är kvalitetsmedveten. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du arbetar lösningsfokuserat och kan se möjligheter när du ställs inför nya utmaningar.

Du har självklart ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever och alla dina kollegor. Då du kommer att tillhöra stödteamet med en annan specialpedagog, skolkurator och skolledning ser vi att du är van med att jobba i team och att leda och stödja andra kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpnade under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-01-03

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Förlängt ansökningsdatum.

Ansökan

Referensnummer:   A1057207

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!