jobb just nu!

Sommarjobba som handledare i Råneå

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning.

Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 270 medarbetare och omsätter 280 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter

Varje ungdom har en genomförandeplan med mål för placeringen. Handledarens uppgift är att tillsammans med ungdom arbeta för att målen uppnås. Det kan handla om hälsa, utbildning, fritid och sociala relationer. Handledarna arbetar även med dokumentation samt vägleder ungdomarna i vardagliga sysslor såsom städning och matlagning. Vi utgår från ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att fokus läggs på ungdomarnas förmågor. Personalgruppen uppmuntarar ungdomarna till delaktighet med målet att de ska bli trygga och självständiga.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning eller en pågående akademisk utbildning såsom exempelvis beteendevetare, socialpedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Som person har du god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du är lyhörd för ungdomarnas individuella behov och agerar utifrån dessa. Dokumentation är en viktig arbetsuppgift, goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs. Intresse för omvärlden och goda kunskaper om samhällets system krävs. Några års erfarenhet av arbete med ungdomar är meriterande och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Innan du blir anställd måste du kunna uppvisa utdrag från misstanke- och belastningsregistret för HVB-hem i oöppnat kuvert. Registerutdraget beställs via Polisens hemsida Blankett 442.7

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan då tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-08-11

Snarast
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A875824

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb