Enhetschef inom Funktionshindradeomsorgen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Tierps kommuns funktionshindradeomsorg kännetecknas av kundfokus och framtidstro. Vi söker dig som visar respekt, tar ansvar och har mod att tänka nytt med arbetet som enhetschef hos oss. Funktionshindradeomsorgen står för engagerade medarbetare som med sin kompetens och goda serviceanda sätter kunden i fokus. Arbetsgruppen är blandad gällande ålder, kön och erfarenhet. Vårt arbetsklimat är tillåtande och atmosfären otvungen och avspänd och med mycket skratt. Vi tror att engagemang föds genom uppmuntran och tillit och vi eftersträvar ett kreativt arbetsklimat som bidrar till såväl dynamik som utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi utökar nu med enhetschef inom funktionshindradeomsorgen , därför söker vi just dig som ledare som kan driva och utveckla verksamheten med stort fokus på kund, medarbetare samt ekonomi. Du får möjlighet att utöva ditt ledarskap med ansvar för delegerad arbetsmiljö och dess utveckling för medarbetaren och verksamhetens kunder.
Funktionshindradeomsorgens verksamheter består av Gruppbostäder,Servicebostäder, Korttidsboende för barn, Daglig verksamhet och Personlig assistans.
Just nu söker vi ytterligare en enhetschef till gruppbostäder där du kommer arbeta tillsammans med två chefskollegor. Du kommer även att arbeta tillsammans med ytterligare tre enhetschefskollegor, ett HSL-team bestående av sjuksköterskor, Fysioterapeut och Arbetsterapeuter samt med tre administratörer för funktionshindradeomsorgen.
På uppdrag av områdeschef driver du även de strategiska målen med dina fem enhetschefskollegor och våra verksamhetsutvecklare inom vård och omsorg.
Det är enhetschefens ansvar att planera, genomföra, följa upp, analysera och vidta åtgärder. Budget i balans är och har under många år varit en självklarhet för samtliga enheter inom Funktionshindradeomsorgen.

Uppdraget innebär således mycket samverkan med övriga enheter, internt och externt, samt omvärldsbevakning och omvärldsanalys. Enhetschefen är underställd områdeschef för funktionshindradeomsorgen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning från sociala omsorgsprogrammet eller socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig.
Erfarenhet från ledningsarbete är en förutsättning. Som ledare är du trygg, kommunikativ och kan hantera förändringsprocesser. Du kännetecknas av ditt drivande och modiga arbetsätt, din sociala kompetens och entusiasm är smittande. Vidare är du en visionär som ser helheten. Om du dessutom har humor så kommer du att trivas hos oss.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, social kompetens och samarbetsförmåga.

Tierps kommun är utsedd till finsk förvaltningskommun. Kunskaper i finska språket är meriterande, främst inom barnomsorg och vård och omsorg.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-05-01

100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1013614

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.