jobb just nu!

Yrkeslärare på Fordonsprogrammet, Bessemerskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Sandvikens gymnasieskola gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med att utbilda framtidens personbilsmekaniker?
Vi söker en vikarierande yrkeslärare till Fordonsprogrammet.
Bessemerskolan har en bred utbildning inom Fordonsprogrammet i nyrustade fräscha lokaler och verkstäder. Vi skall utbilda våra ungdomar i att hantera framtidens fordon efter våra vägar och laga de nya personbilar som kommer ut på marknaden och även våra tunga fordon. Då en av våra lärare/medarbetare nu går på föräldrar ledighet så söker vi en vikarierande medarbetare som vill arbeta hos oss på Bessemerskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och har intresset för att arbeta med ungdomar samt god kunskap i kurserna Personbilsteknik, Reparation av personbilar och lätta transportfordon, Bromsar kaross & chassi, Motor och kraftöverföring samt Komfort- och säkerhetssystem. Du kommer att jobba med dessa kurser med våra elever i årskurs 2 & 3. Du bör ha jobbat i branschen under ett flertal år, ha goda kunskaper inom ny teknik. Det är meriterande om du har en fordonsteknisk utbildning/examen och en pedagogisk utbildning.

Du som söker har goda kunskaper i olika datasystem inom fordonsverksamheten och har erfarenhet av arbete med olika fordon. Har du dessutom arbetat med ungdomar ses det som mycket meriterande.

För tjänsten krävs B-körkort.

Som person är du trygg och stabil och kan skilja på det personliga och det professionella. Du är drivande och kommer med utvecklingsidéer som kan omsättas i praktiken och bidrar till gott resultat. I din lärarroll leder, driver och motiverar du dina elever så att ett lärande och innovativt klimat skapas. Du agerar självständigt utifrån vision, mål och policy men arbetar samtidigt bra tillsammans med andra för att uppnå gemensamma mål. Du både lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du lägger stor vikt vid att hålla hög kvalité i ett långsiktigt perspektiv. Du kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och har goda relationer.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-07

Tidsbegränsad till: 2020-06-16

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten är en ferietjänst.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   889-19

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.