Biståndshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.

Arbetsuppgifter

Lekebergs kommun söker en biståndshandläggare till Individ- och familjeomsorgen för handläggning av ärenden i huvudsak inom äldreomsorg, socialpsykiatri och Lagen om stöd och service till dessa funktionshindrade (LSS). Du kommer att utreda, bedöma, fatta beslut samt göra uppföljningar, enligt socialtjänstlagen och LSS.

Individ- och familjeomsorgen har en helhetssyn på både människa och verksamhet. Vi söker dig som har engagemang för socialt arbete och är öppen och nyfiken på förbättringsarbete med fokus på brukarnas behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning.
Det är meriterande om du har erfarenhet av biståndshandläggning och handläggning av LSS.
Handläggningen sker i verksamhetssystemet Lifecare. Du har datorvana och är bra på att formulera dig i tal och skrift på svenska.

Som person visar du intresse och förståelse för de brukare du möter. Du arbetar för en god kommunikation och har ett gott samarbete med de kollegor, anhöriga och andra professioner som arbetar kring brukaren.

Du har ett självständigt arbetssätt, är strukturerad med god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Som person är du flexibel, kan fatta beslut, anpassar dig till ändrade förutsättningar och driver processer på ett målinriktat sätt. Då arbetet innebär kontakter med flertalet personer bör du ha en mycket god samarbetsförmåga.

B-körkort är ett krav, samt att du kan/får köra bil.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

1 februari 2022, eller enligt överenskommelse,
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A982812

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.

Intervjuer sker löpande.