jobb just nu!

Kommundirektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.

Arbetsuppgifter

Du blir en nyckelperson i kommunens utveckling genom att vara framsynt, proaktiv och resultatorienterad.
Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteman, och du blir direkt underställd kommunstyrelsen. Ditt uppdrag blir att implementera, genomföra och följa upp de politiska besluten. Vi ser att du har stor förståelse för rollerna inom en politiskt styrd organisation, och därigenom förstår vikten av långsiktiga strategier och samarbete med tjänstemän och förtroendevalda.
Du har en ledande roll i en komplex organisation och förväntas ha stort samhällsintresse samt håller dig uppdaterad om omvärldens förändringar och kommunsektorns framtidsutmaningar.
Du leder dina förvaltnings- och stabschefer genom ett strukturerat och framåtskridande ledningsgruppsarbete.

Kvalifikationer

Din bakgrund: Vi söker dig som är en driven och kommunikativ ledare, med dokumenterad flerårig erfarenhet från ledande befattning på hög nivå. Du har erfarenhet av att leda andra chefer och har drivit strategiskt utvecklingsarbete.
Du stimuleras av förändring, och tycker att det är viktigt med helhetssyn. Du förutser problem och har lätt att utveckla alternativa planer. Du har relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   BALKEFORS&PONSILUOMA

Gör ansökan

Övrigt

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.