jobb just nu!

Sjuksköterska till korttidsverksamheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eskilstuna kommuns sjuksköterskeorganisation består av ca 100 sjuksköterskor. Sjuksköterskeverksamheten inom Vård- och omsorgsförvaltningen är uppdelade på fyra verksamheter där korttidsenheten är en av dem. På korttidsenheten arbetar totalt 10 sjuksköterskor och nu söker vi en till sjuksköterska till vårt team!

Hos oss är det god stämning och ett trivsamt och socialt klimat. Vi delger varandra kompetens och kunskap och är generösa med utbildningar för egen kompetensutveckling. Kommer du till oss och delar med dig av din kunskap och ditt engagemang så erbjuder vi dig en varierande och stimulerande arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du ett omväxlande och utvecklande arbete. Du planerar till stor del själv din arbetsvecka, vilket gör att du har utrymme att påverka dina egna arbetsdagar. Vårdtiderna på korttidsenheten är korta och ställer därför krav på förmågan att snabbt ställa om för att möta nya behov som finns. Ditt övergripande uppdrag är att leda det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget.

Arbetsuppgifterna består av:
- Leda det medicinska arbetet och göra självständiga bedömningar av sjukvårdsinsatser
- Identifiera och förebygga risker i vården samt kartlägga patientens behov av hälso- och sjukvårdsinsatser
- Samverka i tvärprofessionella team, utifrån ett vårdvetenskapligt förhållningssätt, såväl intern som externt
- Arbeta med dokumentation och avvikelser
- Utföra ordinationer på uppdrag av läkare från slutenvården eller primärvården
- I rollen ingår också att på ett pedagogiskt och vårdvetenskapligt sätt handleda och delegera personal i omvårdnadsarbetet.

Arbetet är i första hand dagtid och det ingår även arbete i gemensam jour, ca 4 jourpass, kvällar och helger, under en rullande femveckorsperiod.

Kvalifikationer

För att vi ska nå framgång har dina personliga egenskaper stor betydelse. Du som söker till oss trivs med variation i arbetet och att ta egna beslut. Du har bra samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer med patienter, kollegor och anhöriga. Du är trygg i din profession och ser utvecklingsmöjligheter i arbetssätt och rutiner. Det är också viktigt att du är noggrann och kan planera och prioritera ditt arbete, utifrån en helhetssyn i uppdraget. Då en viss del av arbetet är delegering och handledning av omvårdnadspersonal är det viktigt att du tycker om att på ett pedagogiskt sätt förmedla instruktioner till andra.

Vi söker dig som har svensk legitimation som sjuksköterska. Det är en fördel om du har minst 1 års erfarenhet som sjuksköterska samt erfarenhet av målgruppen äldre. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utbilda och/eller handleda annan personal då det ingår i rollen.

Du ska ha god datavana och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi vill gärna att du har dokumentationsvana i journalsystem. För tjänsten har vi krav på körkort.

Skicka in din ansökan redan nu då det kan bli aktuellt med löpande urval och intervjuer under annonseringstiden.

Välkommen till oss på korttidsenheten!

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4959

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.