Specialpedagog till Sätoftaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, snart 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.


Arbetsuppgifter

Barn- och utbildningsnämnden i Höörs kommun arbetar under innevarande mandatperiod med 3 prioriterade mål för Höörs skolor:
- Ökad skolnärvaro
- Trygg miljö för lärande
- Tillgängliga lärmiljöer

Vi söker nu en skicklig specialpedagog med ett hälsofrämjande arbetssätt och ett stort intresse för tillgänglig undervisning. Du har elevers lärande i fokus och vill samtidigt vara delaktig i skolans utvecklingsarbete.

Sätoftaskolan är en F-9-skola med tillhörande fritidshem. Skolan har ca 550 elever och ca 90 personal. Sätoftaskolan är belägen i sydöstra Höör i närheten av Ringsjön och med nära tillgång till vacker natur.

Det specialpedagogiska uppdraget innefattar att handleda lärare i att utveckla och differentiera undervisningen, att utreda elevers stödbehov, samt att dokumentera och följa upp särskilda stödinsatser. Som specialpedagog ingår du i vårt elevhälsoteam och kommer främst arbeta med elever, klasser och personal inom F-6. Elevhälsoteamet har ett nära samarbete såväl inom teamet som med övrig personal. Tillsammans strävar vi efter att arbeta hälsofrämjande och klassrumsnära med det gemensamma målet att erbjuda en god lärmiljö till alla elever. Du har i tjänsten tillgång till professionssamverkan med specialpedagogiska kollegor både inom skolan och i ett kommunövergripande sammanhang. Sätoftaskolan kommer inför nästa läsår att ha en egen chef för elevhälsoteamet som särskilt fokuserar på elevhälsoteamets utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med en vidareutbildning som speciallärare eller specialpedagog och som har tidigare erfarenhet av specialpedagogiskt arbete. Tjänsten kräver att du:

- Kan planera ditt arbete självständigt och tar ansvar för att prioritera mellan olika behov.
- Har erfarenhet av att handleda pedagogisk personal och utmanar kollegor att reflektera kring undervisning, elever och stödbehov.
- Vill och kan ta ansvar för såväl det egna arbetet som det skolövergripande utvecklingsarbetet.
- Har erfarenhet av och vilja att utvecklats inom dokumentationsarbetet med pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.
- Har förmåga att bygga goda och hållbara relationer till både elever, personal och vårdnadshavare.
- Har goda kunskaper om hur undervisningen i klassrummet påverkar olika elevers lärande
- Har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med elever med olika typer av sårbarhet i lärandeprocesser.

Stor vikt fästs vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan idag! Löpande urval kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   33/21

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.