Enhetschef till Planenheten i Borlänge kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Är du en driven och lösningsinriktad ledare med en god samarbetsförmåga som motiveras av att få följa hela samhällsbyggnadskedjan? Då kan Borlänge kommun vara något för dig då kommunen befinner sig i en spännande samhällsutveckling med stora och intressanta projekt. I rollen som planchef erbjuds du ett utvecklande arbete med många kontaktytor och med spännande utmaningar. Välkommen med din ansökan!

Borlänge kommun består av över 52 000 trevliga invånare. Tillsammans skapar vi Sveriges trevligaste stad - en stad med ett rikt kultur- och näringsliv.

Arbetsuppgifter

Som chef för planenheten leder du arbetet med den fysiska planeringen i kommunen, vilket innebär att upprätta och förvalta den kommuntäckande översiktsplanen samt att arbeta fram fördjupade översiktsplaner, planprogram och detaljplaner. I rollen kommer du att ha många kontaktytor både internt inom kommunkoncernen och externt gentemot aktörer som är intresserade av att investera i vår stad. I din roll som enhetschef så blir en av dina viktigaste uppgifter att coacha medarbetarna i enhetens arbete och att väga och prioritera olika intressen. I ansvarsområdet ingår ansvar för personal, verksamhet, arbetsmiljö och ekonomi samt att driva utvecklings- och förändringsprocesser och du rapporterar till chefen för Plan- och markkontoret.

Kvalifikationer

Så vem är det då vi letar efter? Först och främst har du en akademisk utbildning inom samhällsbyggnad eller annan utbildning/erfarenhet vi bedömer som likvärdig för uppdraget. Du har erfarenhet från chefsrollen vilket gett dig en förståelse för vad det innebär att ha ett fullt personalansvar och hur man gör för att skapa bra förutsättningar för personalen att kunna prestera till sin fulla potential. Du behärskar det svenska språket på en mycket bra nivå i både tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation och förstår hur den politiska gången är, men det är inget krav.

Som person är du en problemlösare som ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier. Du är en relationsbyggare och har en god självkännedom vilket gör att du är duktig på att ta kontakt med andra för att bygga nya relationer eller stärka befintliga, samt att du är öppen för feedback och kan förändra ditt beteende utifrån synpunkter från andra. Du påverkar din omgivning snarare än reagerar på den och har en förmåga att förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt både muntligt och skriftligt samt att du är duktig på att ge utvecklande feedback.

Vad kan Borlänge kommun erbjuda dig?
Som chef i Borlänge kommun är MCU - medarbetardriven chefsstödd utveckling ett viktigt begrepp. Vi är måna om att våra medarbetare ska driva processer och utvecklingsarbeten där du som chef finns som stöd och bollplank. Vi i Borlänge kommun bryr oss om våra chefer och vi vill ge dig de bästa förutsättningarna, därför erbjuds du vårt ledarskapsprogram. Vi har också en väl förankrad värdegrund som finns med som stöd i allt vi gör.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1083118

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Sök tjänsten idag!
I den här rekryteringen samarbetar Borlänge kommun med Jefferson Wells och du kommer att bli anställd hos Borlänge kommun. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryterare som är Pär Gårdbro, telefon 023-70 55 45 eller Helen Eklid telefon 023-70 55 47. Ansök senast 28 januari på www.jeffersonwells.se med CV och personligt brev.