Barnsekreterare sökes till Barn och Familj i Åstorp

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Enheten Barn och Familj söker nu en ny barnsekreterare. Enheten består utöver barnsekreterare av familjehemssekreterare och barnutredare. Vi arbetare även nära behandlarna, där vi har en behandlare som arbetar med fokus på placerade barn. Vi är ett gäng kollegor som värdesätter gott skratt, öppen och vänlig kommunikation och gemenskap.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Som barnsekreterare arbetar du för och med det placerade barnet och dess biologiska nätverk. Du arbetar nära familjehemmet och övriga handläggare på socialtjänsten. Som barnsekreterare följer du barnets skolgång, eventuella hälso-och sjukvårdskontakter samt deltar i umgänge.

Du kommer träffa barnen regelbundet i familjehem, ansvara för överväganden, hemtagningsutredningar och orosanmälningar som inkommer i dina ärenden. Du ser också till att det finns en lättförståelig, uppdaterad vårdplan samt genomförandeplan. I gruppen har vi regelbundna ärendedragningar och metodutbildning. Du kommer också ha regelbunden ärendegenomgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och minst två års arbetslivserfarenhet från socialt arbete med barn. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som barnsekreterare, från familjehemsvård eller annan myndighetsutövning gällande barn och unga.

Som person bör du vara öppen, social och ha lätt för att kommunicera i både skrift och tal. Du ser dokumentation som en självklar del i dina arbetsuppgifter och du har god kunskap om relevant lagstiftning. Då det ingår mycket bilkörning i tjänsten så är körkort och körvana ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-09-12

Enligt ö.k

Annonserna kommer gås igenom löpande.
Intervjuer kommer att hållas 2/9 samt 5/9 9-12
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1143372

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Arbetstid 8-17, viss övertid kan tillkomma.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.