Förskollärare till Mullhyttans förskola!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Arbetsuppgifter

Vi söker nu en förskollärare som tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget vill vara med och utveckla utbildningen. Mullhyttans förskola ligger centralt beläget i Mullhyttan där den närliggande naturen ofta används som utbildningsmiljö. På förskolan går cirka 65 barn fördelade på fem avdelningar.

Mullhyttans förskola har en lång tradition där miljö och hållbarhetsfrågor har ett stort fokus i verksamheten. Barn och pedagoger upplever och utforskar hållbarhetsfrågor på ett roligt och spännande sätt. På förskolan finns bland annat barnens trädgård där vi odlar och lär oss tillsammans.

I ditt uppdrag som förskollärare ingår att:
• tillsammans med kollegor ansvara för och skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö för barnen
• se till att varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar
• utveckla och upprätthålla goda relationer till kollegor, barn och vårdnadshavare
• arbeta med ständig kvalitetsutveckling av utbildningen.

Som tillsvidareanställd förskollärare i vår kommun erbjuds du utöver våra ordinarie förmåner:
• pedagogisk utvecklingstid tillsammans med kollegor
• kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
• kollegialt lärande i nätverk
• deltagande i pågående projekt
• avgiftsfri pedagogisk lunch
• en naturnära arbetsmiljö
• arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• är legitimerad förskollärare eller har examen och väntar på legitimation

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare samt även har erfarenhet av ledning/samordning.

Du är kreativ och engagerad och har en förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en god omsorg och stimulerande lärmiljö. Du har förmågan att se utvecklingspotential och möjligheter istället för hinder. Vidare ser vi att du är lyhörd, lösningsfokuserad och är flexibel i samarbetet med andra. Vi utgår från att du arbetar för kollegialt lärande och gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter så att vi kan utvecklas tillsammans. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1158036

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.