jobb just nu!

Boendestödjare till HSL team socialpsykiatrin

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Socialpsykiatrins HSL team söker nu nya kollegor. Som boendestödjare/pedagog inom HSL teamet ansvarar du för insatser till kunder som är beviljade kommunal hemsjukvård. Det innebär att du dagligen hanterar olika HSL insatser där läkemedelshantering utifrån delegation är en central uppgift.

Du ingår i ett team tillsammans med en sjuksköterska som leder och fördelar arbetet. Teamet hjälps åt och har dagliga avstämningar. Du ger stöd och hjälp till personer med psykiska funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningssätt. Det salutogena förhållningsättet innebär att arbetet inriktas på att göra vardagen meningsfull, begriplig och hanterbar för den enskilde. Du arbeta strategiskt och målmedvetet för att säkerställa hög patientsäkerhet.

Du verkar för god livskvalité där den enskilde ges bästa möjlighet att utveckla sina förmågor och självständighet. Det innebär att du på ett positivt sätt uppmuntrar, stimulerar och engagerar den enskilde samt skapar delaktighet, kontinuitet och trygghet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som boendestödjare behöver du vara självgående samt kunna skapa förutsättningar för att hitta nya möjligheter och kreativa lösningar. Du har en god pedagogisk förmåga och har lätt att bemöta människor med olika behov. Arbetet ställer stort krav på egen struktur och noggrannhet, att du är lyhörd samt har en god förmåga att sätta gränser. Det är meriterande om du är undersköterska men övriga utbildningar accepteras så som skötare, behandlingsassistent eller annan adekvat utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är viktigt att du har:

- förståelse för vikten av dokumentation och rutiner
- förmåga att anpassa ditt arbete till de behov verksamheten och dess kunder har
- reflekterande inställning till dig själv och ditt arbete
- förmågan att skapa stabila trygga relationer till verksamhetens kunder och deras privata samt professionella nätverk
- god samarbetsförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

B körkort är ett krav för denna tjänst.

Vi påbörjar rekryteringsarbetet direkt och intervjuer sker löpande under tiden annonsen ligger ute. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan

Referensnummer:   C44102

Gör ansökan