Förskollärare till Spira förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Att arbeta i förskolan idag innebär att Du är en viktig del i barnens utveckling och lärande. Pedagogerna som arbetar i förskolan är viktiga förebilder för barnen vilket gör det angeläget att förskolan har en jämställd könsfördelning bland anställda. Därför vill vi ha fler män som arbetar i förskolan. Luleå Kommun har ett mål att öka andelen män i förskolan. Som ett led i att skapa en jämnare könsfördelning i Luleå kommun finns nätverket Män i förskolan som arbetar för att öka antalet män inom förskolorna samt för att behålla de män som redan idag finns på förskolorna. Nätverket erbjuder regelbundna träffar för att stärka nätverket som består av både barnskötare och förskollärare, stöd och erfarenhetsutbyte samt mentorskap.

Vår verksamhetsidé; Spira förskola är en demokratisk mötesplats för barn och familjer där vi utforskar världen genom naturvetenskap och konst samt vad hållbar utveckling kan vara.

Miljön på Spira förskola är viktig och vi arbetar ständigt med utformningen så att de olika uttryckssätten ska få utrymme och ge barnen möjlighet att utforska och utvecklas. Vi har lagt stor vikt på välkomnade och därför valt en gemensam entré och en gemensam matsal där de flesta barn äter. Detta ställer stora krav på att samarbeta och en öppenhet att hitta nya vägar att möta barns möjligheter till utveckling och lärande.

Spira förskola är en övningsförskola och har ett nära samarbete med LTU och lärarutbildningen.

Arbetsuppgifter

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med utveckling av förskolans lärmiljöer, utifrån läroplanens mål och intentioner.

Du ska vara väl förtrogen med styrdokument som du kopplar till barns lärande och vår verksamhet genom bl a ett projekterande arbetssätt och pedagogisk dokumentation.

Du ska vara nyfiken och kunnig på barns lärande och vara intresserad av att hålla dig uppdaterad inom ämnen kring barns utveckling och lärande.
Du ska ha god social samarbetsförmåga och vara flexibel eftersom Spira förskola arbetar med ett vidgat arbetslag med hela förskolan som en helhet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och förmåga till ansvarstagande och vilja att samarbeta.

Kvalifikationer

Du har universitetsutbildning med behörighet att arbeta i förskola 1-5 år. Du ska även ha legitimation som förskollärare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation utifrån en Reggio Emilia Inspiration och har arbetat med ett systematiskt kvalitetsarbete. Du är intresserad av estetik och har kunskaper i estetiska lärprocesser. Du har insikt i att genusfrågor, utemiljön och rörelse är viktiga delar av verksamheten. Det är också en fördel om du har vana med att arbeta digitalt och ser IKT som en naturlig del i arbetet tillsammans med barnen och som ett hjälpmedel i det systematiska kvalitetsarbetet.

Anställningens omfattning

Tillträde 9 augusti 2021, tidsbegränsad till och med augusti 2022.

Ansökan

Referensnummer:   A1035466

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller tjänsten ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb