Vi söker kurator till allmänpsykiatrin barn- och unga, vårdval

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Specialistpsykiatrin bedriver länsövergripande psykiatrisk vård i Kronobergs län för barn, unga och vuxna. Enheterna för barn och unga och vänder sig till barn och ungdomar under 18 år. Verksamheten ingår i verksamhetsområdet psykiatri och har mottagningar i Ljungby och Växjö samt en akutverksamhet i Växjö.

En vårdvalsmodell inom den öppna specialiserade vården förväntas öka tillgängligheten och ge kronobergarna möjlighet att välja mellan fler vårdgivare. I vårdval väljer patienten vårdgivare först när det finns ett behov av specialiserad vård och valet gäller bara för den aktuella sjukdomsperioden. Valfrihet ger den enskilde patienten och vårdnadshavare inflytande över vården. Familjen väljer den vårdgivare patienten vill vända sig till.

Vi är en enhet i utveckling som arbetar hårt för att möta patienternas behov av specialistpsykiatrisk vård och att förbättra tillgängligheten.

Vi söker nu efter en kurator som kommer att vara placerad i Växjö i det dagliga arbetet. Vill du göra skillnad för barn och ungdomar? Vill du ha ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik?

Då ska du söka till Specialistpsykiatrin barn och unga, vårdval-teamet.

Arbetsuppgifter

På kliniken arbetar vi i tvärprofessionella team där du tillsammans med övriga professioner möter barn- och ungdomar i behov av specialiserad barnpsykiatrisk vård. Du kommer att arbeta med bedömnings-, utrednings- och behandlingsinsatser såväl självständigt som i samverkan med dina kollegor. Arbetet innebär även nära samverkan med till exempel skola och socialtjänst.

Vi erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller utbildad socionom.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete, gärna med barn- och ungdomar.

Grundläggande utbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi eller familjeterapi är önskvärt. Du ska ha god förmåga till att arbeta både självständigt och i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   PSC 47/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.