Sommarjobb socialpsykiatrin

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialpsykiatriska enheten i Mariestads kommun driver två boenden samt mobilt boendestöd för personer med psykisk ohälsa. Nu söker vi ett antal positiva och förtroendeingivande sommarjobbare till våra verksamheter i Mariestads kommun.

Sommarjobbsperioden är v. 26-33 men det kan finnas möjlighet att arbeta som timvikarie redan under våren.

Vill du göra skillnad för personer med psykisk ohälsa?

Är du en påhittig och lättsam person som kan sätta gränser?

Då kan du vara en av de sommarjobbare vi letar efter!

Läs mer om vad tjänsterna innebär nedan!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att du ska arbeta utredande, stödjande och motiverande för att stärka den enskildes egna resurser till ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet.

Du ska kunna möta individen där denne befinner sig och förstå de svårigheter som kan finnas. Du ska kunna fatta självständiga beslut och kunna lösa olika situationer utifrån varje individs förutsättningar och behov.

Tillsammans med individen planerar och strukturerar du vardagen, fritid och sysselsättning.

Verksamheten eftersträvar samarbete med bland annat anhöriga, hälso- och sjukvård och arbetsmarknadens aktörer.

Vi arbetar både dagtid, kväll, helg. På vissa arbetsställen förekommer nattarbete och sovande jour.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis socialpedagogik/behandlingspedagogik eller annan likvärdig utbildning. Är du omvårdnadsutbildad eller har pågående eftergymnasial beteendevetenskaplig utbildning kan du också vara intressant för tjänsterna.

Som person är du lyhörd, positiv och trygg i det enskilda mötet med personerna du möter och har god förmåga att arbeta självständigt och skapa förtroende. Du är kommunikativ, samarbetsorienterad och har ett starkt driv till att stötta och motivera.

Du ska vara flexibel eftersom arbetet bygger på ett nära samarbete med dina kollegor där du förväntas kunna rycka in och stötta där behov finns.

Du förväntas ha goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Detta på grund av att många av dina arbetsuppgifter består av att ta emot instruktioner och föra vidare information på ett korrekt och tydligt sätt. Vi förutsätter att du har en viss digital mognad i dator- och mobilanvändning eftersom vi använder oss av detta som arbetsredskap, bland annat för dokumentation.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att bemöta personer med psykisk ohälsa, tidigare erfarenhet av arbete med människor i behov av särskilt stöd likaså om du har erfarenhet av och kunskap om lågaffektivt bemötande.

För arbete inom socialpsykiatri är körkort ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?
För dig som är ny vikarie kommer du genomgå handledda introduktions- och utbildningsdelar för att bli trygg inför arbetet.

Som sommarjobbare hos oss får du tillgång till gratis utomhusbad vid Ekuddens utebassänger. Du får dessutom trevliga kollegor, utvecklar din mänskliga intelligens och goda meriter för framtiden!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Löpande
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   C191210

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Mariestad är framtidskommunen med tydlig riktning, vi ska växa! Här finns jobb, grön omställning, god kommunal service och framtidstro. Detta genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi står i startgroparna för en mycket spännande resa med planerade storsatsningar inom flera områden. Etableringarna kommer att innebära stora möjligheter för platsen och organisationen att växa och utvecklas.

Vill du vara med och skapa drömlägen tillsammans? Bli en del av vårt lag när vi formar framtidens Mariestad!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi hanterar endast ansökningar digitalt. Ansökningar som inkommer via e-post eller pappersformat kommer inte att hanteras.
Under rekryteringsprocessen kommer referenser att tas och vid ett anställningserbjudande ber vi dig att visa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Undrar du vad som finns att göra och se när du inte jobbar hos oss? Gå in på www.livetiskaraborg.se och upptäck alla Skaraborgs möjligheter!