jobb just nu!

Teamledare till vårt VA-lab!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av avdelningarna fastighet, park och gata, plan och exploatering, måltidsservice, vatten och avlopp, serviceutveckling, ekonomi och administration samt verksamhetsutveckling. På förvaltningen jobbar ungefär 300 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och friskvård på arbetstid som skapar en god stämning på förvaltningen. Vi erbjuder även flextid och möjlighet till semesterväxling vilket bidrar till en hållbar livssituation. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna.

Vatten- och avloppsavdelningen har 40 medarbetare. Vi ska leverera tjänster inom VA, som till exempel dricksvatten och omhändertagande av avloppsvatten. Vi ansvarar också för kommunens ledningsnät och avlopps- och vattenverk. Enköpings kommun växer kraftigt och vi står inför stora utmaningar och satsningar inom VA-området.

Arbetsuppgifter

Vi genomför en omorganisation på vatten- och avloppsavdelningen för att kunna möta framtidens behov. Därför har vi skapat en ny tjänst: Teamledare för vårt laboratorium. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025. Vårt uppdrag är att säkerställa kvalité på kommunens dricksvatten och rening av avloppsvatten. Vi har även i uppdrag att bidra med vår kompetens till avdelningen och stödja avdelningens kvalitetsarbete. Tillsammans med dig kommer gruppen bestå av fem personer. Vi är engagerade medarbetare som ställer upp för varandra och värnar om miljön. Vi har bra gemenskap och tycker alla att vårt uppdrag är viktigt. Hos oss har du möjlighet att påverka våra kommuninvånares vardag och delta i samhällsutvecklingen.

Rollen som teamledare för vårt lab är delad och i den ena delen arbetar du med sedvanliga uppgifter i laboratorium. Vi utför olika former av kemiska analyser på dricksvatten, spillvatten och slam. Resterande del av tjänsten, som teamledare, innehåller bland annat följande arbetsuppgifter:

• Arbetsleda, inspirera och motivera kollegor
• Styra verksamheten mot uppsatta mål samt ansvara för gruppens verksamhetsplanering (leda, planera och fördela det dagliga arbetet)
• Kvalitetssäkra, utveckla och driva verksamhetsförbättringar
• Säkerställa att lagar, normer och myndighetskrav efterlevs
• Koordinera och genomföra upphandlingar samt avtalsuppföljning

Kvalifikationer

Vill du bli vår teamledare? Vi söker dig som arbetat med laboratoriearbete minst två år och som trivs i en ledarroll. Som grund behöver du ha en akademisk utbildning inom kemi eller biologi/mikrobiologi samt minst två års erfarenhet av kvalitetsarbete. Vidare så måste du ha b-körkort samt mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Tidigare erfarenhet av ledarskap är inget krav, men meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat i labdatasystem eller har erfarenhet av ackreditering/kvalitetssäkring.

För att passa i rollen som teamledare behöver du vara mål- och resultatorienterad, kvalitetsmedveten och initiativtagande. Det är även bra om du har en god samarbetsförmåga samt är serviceinriktad.

Denna tjänst är säkerhetsklassad och vår rekryteringsprocess innehåller därför en säkerhetsprövning.

Anställningens omfattning

Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Referensnummer:   C31512

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.