Folkhälsosamordnare till Sollefteå kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Sollefteå kommun verkar för en god, jämlik hälsa och ett tryggt samhälle för våra invånare. Arbetet utgår från den nationella folkhälsopolitikens 8 målområden samt kommunens övergripande verksamhetsmål och kommunens plan för folkhälsa och trygghet i Sollefteå kommun. God folkhälsa är en förutsättning för ett hållbart samhälle och hållbar utveckling.

Vi söker nu en driven Folkhälsosamordnare som vill vara med och påverka och göra skillnad, välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som folkhälsosamordnare arbetar du övergripande med folkhälsofrågor inom kommunen. I ditt uppdrag ska du, på en strategisk nivå, samordna och utveckla arbetet med folkhälsa och social hållbarhet. Detta gör du bland annat genom utredning-, planerings och/eller utvärderingsarbete inom området folkhälsa. Du utgår från nationella och lokala folkhälsopolitiska mål, sprider kunskap om folkhälsa, samverkar genom att initiera, leda eller medverka i relevanta nätverk. Du stöttar, utformar och är delaktig eller leder projekt som bidrar till jämlik och god folkhälsa i Sollefteå kommun.

En hållbar social utveckling förutsätter bred samverkan och utveckling från ett lokalt perspektiv. Arbetet som folkhälsosamordnare är mycket utåtriktat och förutsätter samverkan med samtliga verksamheter inom Sollefteå kommun, men också med externa aktörer såsom länsstyrelsen, regionen, andra kommuner och fritids- och kulturföreningar.

Du arbetar självständigt i din roll och driver dina frågor inom folkhälsa men arbetar i nära samarbete med dina kollegor inom andra övergripande och samordnande funktioner inom t. ex. brottsförebyggande och landsbygdsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom offentlig förvaltning, folkhälsa, statsvetenskap, socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Kanske har du studerat till Folkhälsovetare? Du som söker har mest sannolikt arbetat inom en liknande roll tidigare och har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, projektledning och strategiskt arbete.

Förutom ovanstående så har du självklart ett stort intresse för folkhälsofrågor! Ett intresse som du omsätter i värdeskapande aktiviteter som gör skillnad. Du förstår vikten av att arbeta mobiliserande och medskapande utifrån aktuella målgruppers behov, engagemang och intressen. Du trivs med att arbeta självständigt och driva på, men uppskattar goda samarbeten vilka du bidrar till genom lyhördhet, din goda kommunikationsförmåga, flexibilitet och ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan, vill och känner engagemang för att arbeta i nära samverkan och på egen hand.

Då du i denna roll har många sociala kontakter, deltar i olika nätverk och arbetar brett med varierande frågor så är det en självklarhet för dig att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och arbeta strukturerat. Du har en god analytisk förmåga och löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna.

Du har goda datakunskaper och är en van användare av Officepaketet. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då arbetet är kommunikativt och innehåller kontakter med såväl medarbetare som ledning och medborgare. Körkort är ett krav.

Välkommen till oss på Sollefteå kommun!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1247066

Gör ansökan

Övrigt

I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.