Miljöinspektör med inriktning mot hälsoskydd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag ca 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

Arbetsuppgifter

Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken. Inom ramen för arbetet kan det ingå bland annat tillsyn av skolor och förskolor, hygienlokaler, stickande och skärande verksamheter, bostadstillsyn, klagomålsärenden mm. Det kan också ingå tobakstillsyn, tillsyn på verksamheter som säljer receptfria läkemedel, tillsyn enligt strålskyddslagstiftningen, smittskydd mm.

Arbetsuppgifter och arbetsområden kommer att anpassas utifrån sökandes profil, verksamhetens behov eller resursfördelning och kan komma att variera år till år.

Tjänsten är placerad i hälsoskyddsgruppen där det utöver hälsoskyddstillsynen ingår arbete med enskilda avlopp.

Kvalifikationer

Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är flexibel, initiativrik, självständig, utåtriktad, beslutsam samt har lätt för att arbeta i grupp. Du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med företag och olika verksamheter, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.

Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av arbete med tillsyn inom hälsoskydd så är det meriterande. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Alla tjänster på förvaltningen är säkerhetsklassade och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning innan anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-06-01

Ansökan

Referensnummer:   42-21

Gör ansökan

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att tillämpa provanställning vid behov.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sandvikens kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Aditro recruit/Offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.