jobb just nu!

Pedagogisk utvecklare/Förskollärare till Västerbacka förskoleområde

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Västerbacka förskoleområde!

Området har två förskolor med fyra avdelningar, en förskola ligger nära centrum den andra förskolan ligger i närheten av kupolen. Båda förskolorna har möjligheter till utflykter i natur och stadsmiljö som tex. bibliotek. Förskolorna har förskollärare, barnskötare, assistenter och It-ansvarig . Vi arbetar med uppdelningen 1-3-åringar och 3-5-åringar. Leken är en del i vårt uppdrag som vi ser som en viktig pusselbit i barnens sociala och språkliga utveckling. Tryggt, roligt och lärorikt ger barnen förutsättningar för att lyckas tillägna sig kunskap under sin förskoletid. Vi ser förskolan som ett arbetslag och alla barn på förskolan är alla pedagogers ansvar. Svårigheter som uppkommer ser vi som en gemensam utmaning att lösa.
Vi bygger vår verksamhet på att de digitala verktygen ingår som en naturlig del i det dagliga arbetet i barngruppen, där källkritik, Borlänges värdegrund och att våga ifrågasätta är en del i vårt självklara uppdrag. Det är en självklarhet att arbeta för en god arbetsmiljö och vi är ett härligt gäng med pedagoger som arbetar för barnens bästa varje dag med stor arbetsglädje och respekt för varje individ. Vi arbetar förstås med kollegialt lärande och ser oss själva som goda ledare för barngruppen.

I Borlänge kommun arbetar vi med en framtidens skola för barn 1 -16 år. Arbetet utifrån "Röda tråden" och ett livslångt lärande ska skapa en helhet för verksamheten och därmed är fokus på samverkan och samarbete viktigt.

I förskolan i Borlänge erbjuds Du:
- Möjlighet att byta semesterdags tillägget mot ytterligare semesterdagar
- Viss arbetsklädsel för utevistelse
- Pedagogisk lunch
- Friskvårdsbidrag

Förskoleområdets arbete präglas av en tydlig respekt för individen, en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor samt fokus på vårt uppdrag. Borlänge kommuns gemensamma värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Ert uppdrag som pedagogiska utvecklare i Västerbacka förskoleområde består av två delar, en som pedagogisk utvecklare och en som förskollärare.
Ni kommer att arbeta i nära samarbete med varandra och rektor för att driva aktuella utvecklingsfrågor, handleda kollegor i pedagogiska dilemman, leda förskollärarnätverk och medverka till att dokumentera utbildningen i förskoleområdet för att ytterligare höja kvaliteten på undervisningen. Det innebär att ni ska arbeta på individ- grupp - och organisationsnivå på alla avdelningar utifrån uppdrag av rektor.

Att ni kopplar aktuell forskning till det dagliga arbetet med grupp och individ behov för att stödja och handleda pedagoger är självklart viktigt för en hög utveckling av utbildningen och undervisningen i förskolan. Pedagogisk dokumentation är en del i er återkoppling både till avdelningar och rektor.
Du/ni som söker tjänsterna ska ha kunskaper i systematiskt kvalitetsarbete och digitala verktyg för att underlätta ert viktiga arbete med pedagogisk utveckling av områdets båda förskolor och ni får gärna vara eller vilja utbilda er till VFU-handledare.

Vår verksamhets idé som vi arbetar mot är " På Västerbackas förskolor arbetar pedagoger aktivt med digitala verktyg som är en del av ett medvetet arbete i undervisningen tillsammans med barnen. Detta för att leken ska stimuleras samt för att skapa stimulerande lärmiljöer som ger barnen bästa möjliga förutsättningar för sin utveckling under sin förskoletid. Tryggt, Roligt och Lärorikt är våra ledord."
Tycker du att det låter intressant, då är vi rätt för DIG!

Kvalifikationer

Förskollärarutbildning eller har du uppnått 180hp/210hp av din utbildning till lärare lägre åldrar inriktning 1-5 år, är du också välkommen att söka så att vi kan diskutera en kommande anställning. För tillsvidareanställning krävs LEGITIMATION MED BEHÖRIGHET FÖR FÖRSKOLAN samt utdrag ur Rikspolisens belastningsregistret.

Vi söker dig som:
- Drivs av en vilja att utveckla verksamheten
- Har god kunskap om systematiskt kvalitetsarbete
- Har god kommunikationsförmåga och goda ledaregenskaper
- Har ett lösningsfokuserat arbetssätt
- Har du VFU handledare utbildning är det meriterande
- Har du erfarenhet av arbete med barn med funktionsvariation är det meriterande
- Har du erfarenhet av arbete i systemen Unikum och Tieto Education är det meriterande

Om du har annat modersmål än svenska är det viktigt att Du har en svenska B-utbildning och att du kan uttrycka Dig grammatiskt riktigt.

Gällande dina personliga egenskaper så är det viktigt att du är positiv och fokuserar framåt. Du är lugn och strukturerad som person eftersom tydliga ramar behövs för att verksamheten ska fungera och utvecklas på bästa sätt. Det är också viktigt att du är flexibel då arbetsuppgifterna snabbt kan förändras beroende på hur behovet ser ut. För att hitta nya vägar att utveckla verksamheten och medarbetarna så är det viktigt att du är initiativrik och tillmötesgående där du förstår vikten av ett gott samarbete med både personal och rektor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde 3 augusti 2020, eller enligt överenskommelse.
Tjänsterna tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A951315

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.