jobb just nu!

Stödfamilj LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Som stödfamilj tar ni emot ett barn i ert hem 1-2 helger per månad. Insatsen syftar till att ge avlastning för föräldrar eller vårdnadshavare samt att ge barnet miljöombyte och möjlighet till ett eget socialt liv utanför den egna familjen. Som stödfamilj har du ett uppdrag från kommunen och ersätts utifrån arvode och omkostnad som regleras utifrån SKR´s (Sveriges kommuner och regioner) riktlinjer. För uppdrag som stödfamilj krävs ingen utbildning men sökande med erfarenhet av funktionsnedsättningar är meriterande.


Vi söker nu stödfamilj till,

- En pojke på 14 år med intellektuell funktionsnedsättning
- En pojke på 16 år med ADHD kombinerad intellektuell funktionsnedsättning.

Kvalifikationer

Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.


Du tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.


Du arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Anställningens omfattning

Enligt överrenskommelse
Uppdrag på en helg i månaden. Ersättning i form av arvode och omkostnad
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C42050

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.