Vi söker handledare till gruppbostad LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Inom OF, omsorg om personer med funktionsnedsättning, arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vårt omsorgsarbete, med individen och dess behov i centrum. Vi har tre bostäder med särskild service (LSS), samt ett särskilt boende inom socialpsykiatrin (SoL). I kommunen finns även daglig verksamhet, boendestöd samt korttidsvistelse/korttidstillsyn.

Nu behöver vi förstärkning i form av en kollega till Vinkelgatans gruppbostad.

Arbetsuppgifter

Vinkelgatans gruppbostad är ett boende beläget i centrala Höör, för personer med funktionsnedsättning som omfattas av insatsen bostad med särskild service, LSS.
I dagsläget bor det sex personer på boendet, som i huvudsak är äldre med mer omfattande omvårdnadsbehov.

Som handledare ingår du i en arbetsgrupp där du och dina kollegor arbetar med och stöttar de boende i deras vardagliga aktiviteter. Detta kan innebära allt ifrån omvårdsarbete, HSL-insatser, stöd i det egna hushållet, stöd runt kommunikationen, stöd till fritid och rekreation, stöd att ta del av samhällslivet, osv. Allt utifrån individens önskemål, behov och förutsättningar.

Inom OF arbetar vi med kontaktmannaskap, vilket bland annat innebär att medarbetaren har ett utökat ansvar för att upprätta en genomförandeplan, tillsammans med den enskilde. Genomförandeplanen ska beskriva hur stödet är utformat, samt den enskildes resurser, behov och mål. Vi arbetar i verksamhetssystemet LifeCare och dokumenterar utifrån IBIC.

Kvalifikationer

Tidigare erfarenhet av vård-/omsorgsarbete är ett krav.

Det är meriterande om du har en utbildning inom omvårdnad, liksom erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och demens.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-05-01

Tjänsten omfattar 86%

Ansökan

Referensnummer:   18/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Arbetstiden är både dag och kväll. Vi har även sovande jour.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.