jobb just nu!

Boendestödjare till socialpsykiatrin

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Socialpsykiatrins boendestöd söker nu en ny kollega. Som boendestödjare/stödpedagog inom socialpsykiatrin arbetar du med att ge stöd i vardagen till personer med psykiska funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningssätt. Det salutogena förhållningsättet innebär att arbetet inriktas på att göra vardagen meningsfull, begriplig och hanterbar för den enskilde. Du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta strategiskt och målmedvetet med det pedagogiska arbetet.

Du ska verka för god livskvalité där den enskilde ges bästa möjlighet att utveckla sina förmågor och styrkor. Det innebär att du på ett positivt sätt uppmuntrar, stimulerar och engagerar den enskilde till ökad självständighet samt skapar delaktighet, kontinuitet och trygghet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som boendestödjare behöver du vara självgående samt kunna skapa förutsättningar för att hitta nya möjligheter och kreativa lösningar. Du har en god pedagogisk förmåga och har lätt att bemöta människor med olika behov och önskemål. Arbetet kräver egen struktur, att du är lyhörd samt har en god förmåga att kunna sätta gränser. Du behöver ha en adekvat utbildning såsom undersköterska, skötare, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är viktigt att du har:

- förståelse för vikten av dokumentation och rutiner
- förmåga att anpassa ditt arbete till de behov verksamheten och dess kunder har
- reflekterande inställning till dig själv och ditt arbete
- förmågan att skapa stabila och trygga relationer till verksamhetens kunder och deras privata samt professionella nätverk
- god samarbetsförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav för denna tjänst.

Anställningens omfattning

Snarast/enligt ök
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C44127

Gör ansökan

Övrigt

Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.