Socialsekreterare till individ och familjeomsorgen, vuxenenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.


På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Vill du påverka och göra skillnad för medborgare och samhälle inom sociala frågor. Hos Jokkmokks kommun finns nu möjligheten att vara med och driva utvecklingen inom individ- och familjeomsorgen framåt. En av våra kollegor ska gå i pension så därför söker vi nu en ny medarbetare. Vi söker dig som engagerat, rättssäkert och fokuserat vill vara med och arbeta för att göra skillnad på riktigt.

Vad säger medarbetare?

”I mitt yrke som socialsekreterare drivs jag framför allt av möjligheten att göra skillnad och skapa unika lösningar för den enskilde. Eftersom arbetet som socionom är både utmanande, stimulerande och omväxlande känner jag att jag kan växa både i och utanför jobbet. Varje dag lär jag mig något nytt.

Tillsammans är vi ett kompetent team som bidrar med mycket kunskap och erfarenhet. I teamet finns otroligt härliga kollegor som gör att det är roligt att komma till jobbet varje dag. Vi har en bra sammanhållning som gör att vi inte bara umgås i jobbet, utan också gärna tar en AW eller två.

Vidare känner jag att Jokkmokks kommun är måna om sina anställda. Vi erbjuds flexibla arbetstimmar för att få till ett balanserat livspussel samt möjligheter att nyttja fritidsanläggningar för friluftsliv."

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare har du en viktig roll som arbetar för alla människors lika värde och rätt till social och ekonomisk trygghet, vård och omsorg. I rollen hos oss kommer du, i huvudsak, utreda och bedöma rätten till försörjningsstöd och beroendevård till kommunmedborgare. Du kommer att bevilja och följa upp stöd- och behandlingsinsatser inom ditt område. Vi hoppas därför att du känner dig bekväm med lagstiftning då en stor del av arbetet handlar om att tillämpa SoL och LVM rättssäkert och korrekt.

Vidare kommer du att bli en del av det interna utvecklingsarbetet. Som socialsekreterare kommer du också att samarbeta med andra enheter inom verksamheten, förvaltningen och med externa samarbetspartners såsom Af och Fk. Beredskapsverksamhet ingår i tjänsten vilket betyder att du måste vara bekväm i att hantera akuta situation även inom alla förekommande ärenden inom socialtjänstens ansvarsområde

Vi erbjuder ett utmanande jobb med möjligheter till utveckling och kunskap. Arbetsuppgifterna är omväxlande då du kommer att ges möjlighet att handlägga olika typer av vuxenärenden. Vi erbjuder en arbetsplats där man får känna att man gör något meningsfullt, och tillsammans med andra glada och ambitiösa kollegor jobbar vi för att utvecklas tillsammans. Vi tycker också att vi är ett ganska roligt gäng med härliga personligheter med en hel del värme att erbjuda varandra, och även dig. Vi tillämpar också friskvårdsbidrag, flextid och möjligheter att semesterväxla fler semesterdagar.

Vi arbetar tillsammans för alla människors lika värde och rätt till social och ekonomisk trygghet, vård och omsorg.

Vi består av både yngre och äldre medarbetare - alla lika viktiga, och tillsammans arbetar vi för att göra en viktig insats på jobbet. Vi skapar förutsättningar för att alla medarbetare, oavsett nivå, känner meningsfullhet och ska trivas här. Vårt jobb kräver mycket av oss men vi har roligt och utvecklas tillsammans.

Låter det här som något för dig?

Kvalifikationer

Eftersom vårt arbete är viktigt för kommunen och våra medborgare kräver tjänsten ett stort engagemang och genuint intresse för sociala frågor såväl för individen som för familjen. Vi hoppas därför att just du har det.

Du är utbildad socionom som drivs starkt av mötet med människor och känslan av att göra en viktig insats i ditt arbete. Du är också en god kommunikatör både i tal och skrift, har god självkännedom och ett lugn som speglar sig i ditt metodiska arbete. Du har en känsla för och är van vid att arbeta strukturerat och fokuserat, men du är också en person som vill bidra med idéer och lösningar tillsammans med andra i ditt team.

Tjänsten kräver en viss erfarenhet av handläggning, myndighetsutövning och lagstiftning sedan tidigare. Du har också körkort då du emellanåt kommer att behöva resa i jobbet.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   10/2021

Gör ansökan

Övrigt

Socialtjänsten i Jokkmokks kommun har som krav att få att få ta del av utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid eventuell anställning.

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.