jobb just nu!

Specialpedagog till centralt Lågstadieteam

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Lågstadieteamet är en central resursfunktion för förskoleklass till åk 3 som arbetar på uppdrag av rektor. Vi ger stöd till rektorer, elevhälsa, pedagoger, elever och vårdnadshavare.
Teamet har sin administrativa bas på Utbildningsförvaltningen, den största delen av arbetet görs emellertid ute i verksamheten på de kommunala grundskolorna.
Teamet består idag av logopeder och lärare med olika kompetenser.


Arbetsuppgifter

Arbete i centralt stödteam, Lågstadieteamet.

Vi är ett operativt team som alltid har ett nära samarbete med berörda pedagoger och rektor på skolorna. Arbetet i teamet är primärt inriktat på att höja de kommunala skolornas resultat med hjälp av tidiga pedagogiska, sociala och logopediska insatser.

Arbetsuppgifterna formas utifrån skolornas olika behov och kan t ex. bestå av observationer, kartläggning, undervisning, handledning och andra utbildningsinsatser på individ-, grupp- och organisationsnivå.
Elevernas och pedagogernas styrkor och resultat, de nationella styrdokumenten, aktuell forskning och beprövad erfarenhet är utgångspunkter i vårt arbete.
Som specialpedagog i teamet fungerar du som en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, pedagoger och andra berörda.
Du kommer att genomföra kartläggningar och analysera svårigheter på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Lågstadieteamet - en dynamisk grupp av lärare och logopeder under ständig utveckling.

Kvalifikationer

Specialpedagog som arbetat med yngre elever och har erfarenhet av handledning och stöd till andra pedagoger.

Meriterande är utbildning i MI eller motsvarande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och vi ser helst externa sökande med erfarenhet från andra huvudmän.

Du behöver ha en pedagogisk insikt och ha god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt människors olika förutsättningar.

Du behöver visa en personlig mognad genom att vara trygg, stabil och ha självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du kan lyssna och är mottaglig för motparten och kan anpassar dig till situationen.

Du behöver vara flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du bör snabbt kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt och se möjligheterna i förändringar.

Du bör vara mål- och resultatorienterad. Du styrs av mål-och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du förändrar din inriktning när målen ändrar sig.

För den som erbjuds anställning krävs, enligt Lag om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-10-01

Tillträdesdatum kan diskuteras.

Ansökan

Referensnummer:   LST190809

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.