Projektledare – Bostad först

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du anta det spännande uppdraget att projektleda pilotprojektet Bostad först?

Att ha en trygg bostadssituation är en grundläggande mänsklig rättighet för att leva ett bra liv med jämlika och jämställda förutsättningar för god hälsa, trygghet och lärande. Du kommer att ansvara över ett länsövergripande pilotprojekt som utgår från modellen Bostad först. Projektet genomförs i samarbete med Region Dalarnas öppenvårdspsykiatri mellersta Dalarna och Västerbergslagen samt Borlänge kommuns missbruksenhet och socialpsykiatri. Genom Bostad först får människor som lever i hemlöshet möjlighet till en egen bostad och individuellt anpassade hjälpinsatser för att finna sin väg framåt i livet.

Projektet riktar sig till personer med psykisk ohälsa och/eller substansmissbruk. Modellen utgår från att stärka deltagarnas hälsa och välbefinnande samt deras sociala nätverk, det bygger på hög grad av valfrihet och kontroll med stora inslag av kontinuerligt motivationsarbete. Det är viktigt att förstå att livsförändringar tar tid och därför behöver vi hitta förebyggande arbetssätt och processer fritt från tvång.

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att projektleda framtagandet av modellen Bostad först genom att skapa ett arbetssätt i enlighet med modellens åtta grundprinciper. Du ansvarar för projektbudgeten och arbetar utifrån uppsatta mål. Du kommer att utforma en projektplan som är vägledande under hela projekttiden och rapportera löpande till en övergripande styrgrupp. Du leder olika arbetsgrupper under projektets gång och har en kontinuerlig dialog med huvudmännens beslutande organ såsom politiska nämnder och ledningsgrupper mm. Att omvärldsbevaka och genomföra eventuella studiebesök för att se hur andra organisationer har arbetat med modellen kommer att vara en naturlig del i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning, exempelvis socionom, samhällsvetare, beteendevetare alternativt annan inriktning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har erfarenhet av att leda projekt och/eller av att driva utvecklingsarbeten då du självständigt kommer att driva projektet framåt, har du även projektledarutbildning är det ett plus. Det är meriterande om du har god kännedom och erfarenhet av arbete med projektets målgrupp samt om du har erfarenhet av samverkansfrågor där flera huvudmän gemensamt äger en fråga. Du har god kännedom om hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation samt förståelse för myndighetsutövning och handläggningsprocessen från start till mål. Du har B-körkort och mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska samt goda kunskaper i engelska.

Vi söker en strukturerad person som har förmåga att planera och leverera utifrån givna tidsramar. Du har god samverkansförmåga och är en fena på att bygga värdefulla relationer både internt och externt. Du behåller lugnet i prövande situationer och uppkomna utmaningar tar dig an på ett lösningsorienterat och analytiskt sätt. Då du kommer att ha en arbetsledande funktion ser vi att du har förmåga att ta initiativ och visa vägen på ett tryggt och förtroendeingivande sätt. Uppdraget innefattar ett brett kontaktnät och därför är det viktigt att du är kommunikativ och tydlig i mötet med andra.

Är du projektledaren vi söker?

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1044116

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.