jobb just nu!

Förskollärare, Kunskapsförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara!
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- fria pedagogiska måltider
- fria arbetskläder utomhus
- egen arbetsdator
- schemalagd pedagogisk utvecklingstid
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Arbetsuppgifter

Kunskapsförvaltningen söker förskollärare till:

Björkparkens förskola som har två avdelningar och ligger vackert beläget med skogen inpå knuten.

Flygande Drakens förskola som ligger centralt i Sandviken och ingår i kulturcentrum. Förskolan består av 7 st. avdelningar för barn mellan 1-5 år.

Sätralinjens förskola som har tio avdelningar ligger mitt i Björksätra. Under höstterminen kommer vi starta upp ett gemensamt temaarbete i hela huset med fokus på hållbar utveckling och hälsa.

Pinnhagens förskola har fyra avdelningar och som ligger centralt i Sandviken. Då Sandvikens kommun är finskt förvaltningsområde har Pinnhagens förskola finsktalande personal.

Tallbacksgården/Norrsätra förskola är en förskola med fem avdelningar i två hus. Förskolan har ett samarbete med högskolan i Gävle med verksamhetsnära forskning.

Arbetet innebär att tillsammans med engagerade medarbetare utifrån läroplanen utveckla utbildningen på förskolan. Vi söker dig som har ett stort engagemang och arbetar med att synliggöra barns lärprocesser genom pedagogisk dokumentation. Du reflekterar tillsammans med ditt arbetslag och arbetar med digitala lärverktyg. Du är med och utvecklar det systematiska kvalitetsarbetet och ser till att verksamheten går framåt. Du bidrar till ett gott arbetsklimat på förskolan och du kommer tillsammans med erfarna lärare och barnskötare/pedagoger att ansvara för att barnen har en trygg, rolig och lärorik tid på förskolan. Vi arbetar för att skapa en inkluderande lärmiljö och vi tillämpar ett lågaffektivt bemötande i samspelet med barnen.

Ange i ansökan vilken/vilka förskolor du söker till.

Kvalifikationer

Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning:

* Du har förskollärarexamen samt förskollärarlegitimation. Om du är nyutexaminerad kommer en introduktionsperiod med mentor planeras.
* Du är intresserad av att aktivt delta i barnens lek och upptäckarglädje.
* Du är flexibel, positiv och har ett stort engagemang.
* Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor.
* Du är initiativrik men ändå ödmjuk som person.
* Du har lätt att samarbeta med barn, medarbetare och vårdnadshavare.
* Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har goda kunskaper i pedagogisk dokumentation samt använder dator och lärplattor som ett pedagogiskt verktyg i det dagliga arbetet.

Vi förutsätter även att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

Tillträde enligt överenskommelse.
Några av tjänsterna kan vara tidsbegränsade och några kan ha lägre sysselsättningsgrad än 100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   803-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.