jobb just nu!

Mark- och exploateringsingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Avdelning stadsplanering inom Stadsbyggnadsförvaltningen har ansvaret för projekt av strategisk vikt för kommunens utveckling och har en övergripande och sammanhållande roll under hela samhällsbyggnadsprocessen. Avdelningen ansvarar för utveckling och utformning av allmän plats samt för planarbete och utredningar i samband med nyexploateringar och förädling av redan befintliga områden. Här finns också kommunens operativa verksamhet för mark- och exploateringsfrågor, vilket innebär att avdelningen förhandlar, upprättar och genomför avtal avseende köp och försäljning av fastigheter, exploateringar, arrenden samt övriga nyttjanderätter.
Vi har en positiv och öppen atmosfär på avdelningen som präglas av både prestigelöshet och professionalitet. Vi satsar på att det ska vara en god arbetsmiljö och gemenskap och avdelningen är hälsodiplomerad.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du jobbar med alla sorters mark- och exploateringsfrågor av juridisk, teknisk och ekonomisk art.

Som mark- och exploateringsingenjör är din huvudsakliga arbetsuppgift att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare, exploatörer och andra intressenter genom hela samhällsbyggnadsprocessen från idé och planering vid t.ex. detaljplanering till genomförande och byggklar mark. I arbetet ingår köp- och försäljning av fast egendom för både kommunens eget markbehov och för genomförande av detaljplaner, fastighetsvärderingar, exploateringskalkyler, markanvisningar, genomförandefrågor i planprocessen, upprättande av genomförande-, exploaterings och markanvisningsavtal, mark- och rättighetsåtkomst för kommunala anordningar, fastighetsrättslig service gentemot kommunala förvaltningar och kommunmedborgare m m.
Som mark- och exploateringsingenjör medverkar du även i kommunens stora exploateringsprojekt

Kvalifikationer

Vi söker Dig som vill vara med och bidra i den spännande utveckling som Luleå kommun står inför med fortsatt tillväxt och en mängd olika utvecklingsområden. Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad, lantmäteri, fastighetsjuridik, eller annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom området avtals- och fastighetsjuridiska frågor.

Din roll som mark- och exploateringsingenjör innebär i stor omfattning kontakter med fastighetsägare, exploatörer och tjänstemän. Som person bör Du vara utåtriktad, med stor social kompetens, vara tydlig och ha lätt för att samarbeta. I tjänsten ingår att upprätta juridiska dokument vilket ställer krav på att uttrycka sig väl på svenska både i tal och i skrift. Arbetet innehåller förhandlingar där pedagogisk förmåga, smidighet och diplomati är nödvändigt. Erfarenhet av arbete i projektform är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A898868

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb