jobb just nu!

VA-Ingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet är en av de viktigaste förutsättningarna för Luleås tillväxt. VA-avdelningen deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden.
Avdelningen Vatten och Avlopp ansvarar för Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet med ansvar för nybyggnation, drift och underhåll av VA-ledningar, avloppsreningsverk, vattenverk och pumpstationer. Med hänsyn till verksamheternas komplexitet och ständigt ökande reningskrav är nyttan av uppströmsarbete mycket viktigt. Att kunna förhindra att oönskade föroreningar kommer in i vårt avloppssystem skyddar både miljön och bidrar till ett cirkulärt samhälle.
Vi erbjuder därför mångskiftande arbetsuppgifter och stora möjligheter till personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som brinner för systematiskt kvalitetsarbete och miljöfrågor. Du ansvarar för avdelningens uppströmsarbete i vårt avloppssystem, recipientundersökningar och recipientkontroll samt svarar för kvalificerad rådgivning till våra industrikunder. Delar av din arbetstid kommer du att tillbringa ute i fält när många kontroller kräver platsbesök och kundkontakt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med miljöprofil eller meriter som kan bedömas likvärdiga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du är flexibel, noggrann, ansvarstagande och har bra ordningssinne och hög servicekänsla. Eftersom arbetet innebär mycket kundkontakter och formulering av olika typer av skrivelser, är det viktigt att vara en god kommunikatör. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Att ha kundfokus är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa goda relationer med andra.
Vi ser att du har god datorvana. Meriterande är om du har erfarenhet av miljö- och kvalitetsledningssystem och har arbetat inom tillståndspliktig verksamhet enligt Miljöbalken. Körkort B är ett krav.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A833882

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb