Skolsköterskor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hälsinglands Utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Vi söker nu två skolsköterskor till Staffangymnasiet i Söderhamn.

Arbetsuppgifter

Våra kompetenta kloka skolsköterskor ska gå i pension!

Så nu söker vi dig som vill arbeta i ett väloljat team, där dagarna i en trygg och händelserik miljö fylls med framåtanda, generositet och givande relationer. Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälso-sjukvård för barn- och ungdomar, har en distriktssköterskeutbildning eller har gått skolsköterskeprogrammet. Även Hälsopedagogutbildning eller likvärdigt kan vara aktuellt, beroende på övrig rekrytering.

Som skolsköterska på Staffangymnasiet ingår du i vårt elevhälsoteam där ditt huvudsakliga ansvar är den medicinska kompetensen vilket bland annat innebär att du genomför hälsosamtal och viss vaccination. I elevhälsoteamet ingår rektorer, kurator, studie- och yrkesvägledare och specialpedagoger. Vi har ett nära samarbete mellan elevhälsoteam och lärare/övrig personal.

Som skolsköterska hos oss kan du göra stor skillnad för eleverna och arbetet är både omväxlande och självständigt. Du arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande.

Vi lägger stor vikt vid att skapa goda relationer med våra fantastiska elever. Vi arbetar förebyggande och främjande för att skapa en ökad kunskap och förståelse för hur kost, sömn, psykisk och fysisk aktivitet påverkar mående och motivation.

Kvalifikationer

För att lyckas i din roll är det viktigt att du är flexibel, kommunikativ och har förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och lärare. Du är trygg, ansvarsfull, och har lätt för att samarbeta. Som skolsköterska på vår skola har du en självständig roll och du behöver ha god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Eftersom du kommer att vara aktiv i det hälsofrämjande arbetet behöver du vara bra på att kommunicera, motivera och inspirera.

Tidigare erfarenhet är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas före ansökningstidens utgång så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Ansökan

Referensnummer:   A1203539

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!