jobb just nu!

Rektorer till Tuna skolområde

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3 700 medarbetare.

Tuna skolområde omfattar grundsärskola med inriktning träningsskola samt gymnasiesärskolans individuella program fördelat på fyra enheter. Elever i träningsskolan har varierande grad av intellektuell funktionsnedsättning. Olika typer av flerfunktionsnedsättningar förekommer; t ex syn- och hörselnedsättningar, rörelsehinder och autism. I träningsskolan finns en strävan att varje elev ska bli sedd och bekräftad på ett positivt sätt varje dag och att varje elev ska känna trygghet, tillit och glädje i sin skoldag.

Nu söker vi två rektorer till Tuna skolområde.

Arbetsuppgifter

Eskilstuna särskola står inför spännande utmaningar med nybyggnation och implementering och utveckling av Särskolelyftet, en särskild satsning och övergripande utvecklingsplan för särskolan. Även om vi redan idag har god kvalitet och goda kunskapsresultat inom vårt område vill vi hela tiden utveckla oss och bli ännu bättre.

När vi nu utökar vårt skolledarteam så söker vi 2 rektorer som kan vara med och bidra till att bygga och vidareutveckla en särskola i världsklass. Som skolledare för Tuna skolområde ansvarar du och din skolledarkollega för 4 olika enheter med olika inriktning. Till stöd finns såväl biträdande rektor som administratör och elevhälsopersonal.

Som rektor för särskolan förväntas du vara en synlig ledare och samtalspart för dina medarbetare och du förväntas bidra med ett ledarskap som inbjuder medarbetarna och eleverna till delaktighet och inflytande över utvecklingen. Du leder tillsammans med dina kollegor lär- och utvecklingsprocesser. Vidare ansvarar du för att utveckla skolan i samverkan med elever, medarbetare och den övriga skolledningen och säkerställa att planering, genomförande, uppföljning och utvärdering följer nationella och lokala styrdokument. Som skolledare ansvarar du även för din enhets budgetplanering och uppföljning samt personal och arbetsgivarfrågor inklusive ansvar för fysisk och psykosocial arbetsmiljö, likabehandlingsarbete.

I den här rollen ingår en stor del samverkan som behövs för våra elever ska få en välfungerande vardag exempelvis med BUP, Habilitering, Barnhälsovården, etc, men också andra förvaltningar inom Eskilstuna kommun såsom Kultur- och fritidsförvaltningen och Socialförvaltningen.

Vi vill att Barn- och utbildningsförvaltningens skolor ska dela samma strategiska inriktning och du förväntas samverka med övriga rektorer i kommunen kring den gemensamma utvecklingen. De resurser som du kommer ha tillgång till är rektorskollegor, administratörer, elevhälsa, samt centralt på förvaltningen HR ekonom och utvecklare.

Kvalifikationer

Som rektor hos oss vill vi att du har en pedagogisk utbildning med lärarexamen. Har du påbörjat eller slutfört en rektorutbildning är detta mycket meriterande. Du har en gedigen pedagogisk bakgrund (minst 5 år) från arbete antingen som lärare eller skolledare i antingen grundskolans senare år, gymnasieskolan, vuxenutbildning eller folkhögskola vilket innebär en god pedagogisk insikt enligt skollagens krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i grundsärskola eller gymnasiesärskola och att du har en erfarenhet och öppenhet av att möta ungdomar och familjer med olika bakgrund och förutsättningar i professionella sammanhang. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta som chef med ansvar för ekonomi- personal- och verksamhetsfrågor.

För den här rollen är det en förutsättning att du har goda IT-kunskaper och en positiv inställning till att utveckla användandet av IT-verktygen i både det administrativa och det pedagogiska området. Du har en vana av och fallenhet för att tala inför större och mindre grupper och en öppenhet inför samarbete med myndigheter, föreningar och över förvaltningsgränser. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och bör kunna kommunicera på engelska och kunna läsa och skriva på språket.
Då vi söker två rektorer ser vi gärna att ni kompletterar varandra i form av personliga egenskaper. Tillsammans behöver ni stå för såväl struktur, ordning och reda, arbeta med organisationsfrågor, vara långsiktigt strategiska, idérika, visionära och kreativa.

Båda behöver ha en helhetssyn och förståelse för ekonomi och verksamhet i sampel och inte vara rädd för att agera, är professionella och empatiska. Ni har en god kommunikativ förmåga, kan anpassa er kommunikation utifrån vem ni möter, kan be om hjälp och har en stark tillit till medarbetares kompetens. Ni har ett starkt resultatfokus, vågar utmana och står stabilt även om ni blir ifrågasatta.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5352

Gör ansökan

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.