jobb just nu!

Ekonomiassistent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fastighetsavdelningen, park- och gatuavdelningen, plan- och exploateringsavdelningen, måltidsservice, vatten- och avloppsavdelningen, städservice, ekonomi och administration, verksamhetsutveckling. På förvaltningen jobbar ca 300 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter och friskvård på arbetstid som skapar en kamratlig stämning på förvaltningen. Vi erbjuder även flextid och möjlighet till semesterväxling vilket bidrar till en hållbar livssituation. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna.

På ekonomi- administrationsavdelningen har vi ett tätt samarbete med samtliga av förvaltningens avdelningar vilket ger vår verksamhet variation. Vi är en avdelning i förändring som strävar efter att ligga steget före. Vår verksamhet består idag av sju personer, varav två är ekonomer och fyra är ekonomiassistenter, samt ekonomichef.

Arbetsuppgifter

Är du Ekonomiassistent och vill ta dig an nya utmaningar och bidra till vår utveckling?

Du kommer arbeta med löpande uppgifter som exempelvis fakturahantering, delta i viss utsträckning i bokslutsarbetet och avtalsadministration.

En annan av dina uppgifter kommer vara att hitta nya automatiserade och digitala lösningar och utbilda kollegor, både i den egna och andra avdelningar inom förvaltningen.

Även ökad automatisering av leverantörsfakturor kommer vara ett fokusområde, samt fördjupad uppföljning av fakturor.

Bredden i uppgifterna gör att du måste uppskatta såväl förändring- och utvecklingsarbete som löpande ekonomiassistent uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av relevant ekonomiarbete och som är gymnasieekonom eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med att utveckla arbetsprocesser och digitalisering.

Vi ser det som meriterande om du är en avancerad användare i Excel, liksom om du arbetat i ekonomisystemet Agresso. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt präglad miljö, exempelvis kommunal verksamhet är också meriterande. Eftersom vi har ett tätt samarbete med varandra på avdelningen är det naturligtvis viktigt att vi trivs tillsammans. Därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du tar egna initiativ, är lätt att samarbeta med, noggrann och vill driva förändringar mot smartare arbetssätt inom ditt arbetsområde. Det är viktigt att du på ett strukturerat sätt tar dig an dina uppgifter och för dem i mål. Du behöver vara flexibel och se möjligheterna i förändringar. Så väl god kommunikativ förmåga som pedagogisk förmåga är viktig i denna roll.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-03-01

eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C44013

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden!