jobb just nu!

Nu söker vi en kvalificerad redovisningsekonom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:
• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalcykel med bruttolöneavdrag
• Personalbil med bruttolöneavdrag
• Lärare har möjlighet till semestertjänst


Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Kommunen omsätter ca 350 miljoner kronor och har ca 560 anställda och är under ständig tillväxt. Verksamheten är organiserad i fyra förvaltningar med politiska nämnder samt i ett bolag. Lekebergs kommuns ekonomiavdelning sköter all ekonomiadministration för kommunens förvaltningar och nämnder och tillhör Kommunstyrelseförvaltningen.

Ekonomiavdelningen är centralt placerad i kommunhuset i Fjugesta, beläget mellan Örebro och Karlskoga med ca 25 minuter åt vardera hållet. Avdelningen ansvarar bland annat för ekonomisk planering och uppföljning, redovisning och bokslut, kravverksamhet samt likviditetshantering.

"Jobbet som redovisningsekonom i Lekeberg är nu ledigt då jag flyttar till annan ort. Jag får slita mig ifrån den familjära och trivsamma stämningen som jag fått känna under mina 4,5 år jag jobbat här. Att vara redovisningsekonom i en liten kommun är väldigt omväxlande och roligt med bredd i arbetsuppgifterna. Lekeberg är en expansiv och framåt kommun och det märks i förändringsarbetet med att driva fram nya processer"
Inger Sundblad, redovisningsekonom

Arbetsuppgifter

I tjänsten som redovisningsekonom kommer du att bli en nyckelperson hos oss och få möjlighet att arbeta nära den högsta ledningen i kommunen.

Du kommer bland annat att ansvara för prognos- och bokslutsarbete, anläggningsreskontra och systemförvaltning för ekonomisystemet. Du kommer även att bli förvaltningsekonom till kommunstyrelsen och vara behjälplig med ekonomisk uppföljning, budget- och bokslutsarbete inom förvaltningen.
I din roll kommer det även att ingå övergripande redovisning och att driva olika utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har ekonomisk högskoleutbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• har dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete i offentlig förvaltning
• har goda redovisningskunskaper
• har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift och känner dig bekväm med att tala inför grupper
Meriterande är om du har erfarenhet av Vismas ekonomi- och fakturasystem.

Vi förväntar oss av dig att du är noggrann och analytisk och har förmåga till att se ekonomiska samband i relation till organisationen i stort.
Vi ser att du är pedagogisk, tydlig och trygg i din roll. Du är driven, självständig och serviceinriktad samt har förmåga att strukturera ditt arbete. Som person är du positiv, utåtriktad och har lätt att arbeta i grupp samt bidrar till en god stämning.
Vi kommer att ta stor hänsyn till personlig lämplighet.

Ansökan

Referensnummer:   A798964

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.