jobb just nu!

Brandförman

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Räddningstjänsten Söderåsen är Klippan och Åstorps kommuners gemensamma räddningstjänst, som drivs med en gemensam räddningsnämnd. Räddningstjänsten drivs organisatoriskt under Åstorps kommun. Vi har idag tre brandstationer med deltidspersonal i Ljungbyhed, Klippan och Åstorp med 18 brandmän och befäl i skift dygnet runt, året runt samt en dagtidsorganisation med 7 personer.

Vårt insatsområde består av stora kommunikationsleder som europavägar, riksvägar och järnvägsnät, med såväl tätorter med stadsmiljö som landsbygd, stora industriområden och en Nationalpark som erbjuder enormt friluftsliv i extremt vacker och kuperad miljö.

En spännande tid väntar med införande av heltidsbemanning inom Räddningstjänsten Söderåsens insatsområde med utgångsplacering i Klippan. Satsningen är unik i sitt slag och kommer att innebära att vi ställer om en av våra tre brandstationer från deltidsbemanning till heltidsbemanning med komplettering av delar av befintlig deltidspersonal inom stationsområde Klippan. Vi söker därför tolv nya medarbetaretill utryckningsorganisationen i Klippan, både brandförmän och heltidsbrandmän.

Vill du vara med och skapa vår nya organisation? Vi fortsätter nu att leta efter dig som vill ta dig an uppdraget som brandförman i Åstorps kommun.

Arbetsuppgifter

Rollen som brandförman, innebär att man tillsammans med brandmästaren i varje lag leder sin grupp i såväl insats som i det dagliga arbetet. Brandförmannen är en arbetsledande funktionen i den utryckande organisationen och hanterar uppgifter såväl före, under och efter insats. Du ska ha en dokumenterad bakgrund av arbetsledande uppgifter inom räddningstjänsten. Du ska vara van att planera, genomföra och leda övningar och IT-vana ser vi som en naturlig del. I rollen kan också förebyggande uppgifter ingå. Det ställer krav på såväl hög fysisk och praktisk förmåga som kunskap att hantera administrativa och tekniska system.

Vi tror inte att någon har alla kompetenser men vi vill hitta en bredd av kompetenser för att kunna bygga en slagkraftig och robust organisation. Beroende på personlig lämplighet och erfarenhet, kommer arbetsuppgifterna till stor del att fyllas med olika ansvarsområde. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid. Du förväntas aktivt delta i räddningstjänstens utveckling inom kompetensområdet.

I det personliga brevet skulle vi vilja att du redogör för din bild av framtidens effektiva räddningstjänst.

Vi har löpande rekrytering så vänta inte med att ansöka!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst räddningsledare A utbildning vid MSB:s skolor och en lång dokumenterad erfarenhet av arbetsledning i operativt arbete. Meriterande är någon specialistkunskap, exempelvis instruktörsutbildning för något särskilt räddningstjänstområde eller utrustning som kan lyfta vår förmåga. Du har en bred kompetens från samtliga roller i en utryckningsstyrka (RDL, RD1, RD2) från såväl släckbil, höjdfordon som tankbil.

BC-körkort krävs.

I din ansökan ska du lämna intyg om att du utfört godkänt test enligt definitionen från Svenska livräddningssällskapets Guldbojen.

I din ansökan ska du även lämna intyg om gångbandsprov enligt nedan angivna nivåer beroende på din ålder utifrån de krav som anges i AFS 2019:3.

Du som blir uttagen och går vidare i rekryteringen ska förbereda dig på att bli testad med kort varsel. Ange i din ansökan om det finns datum som du absolut inte har möjlighet att delta.

Du kommer att genomföra följande tester under vår uttagning:
Fystester
• Gångband 5.6 km/h i 8 graders lutning i 6 min, nyanställningstest upp till 46 års ålder.
• Gångband 5.2 km/h i 8 graders lutning i 6 min från 47 års ålder
• Arbetsrelaterat varv
• Muskel & konditionstester
• Vattentest
Praktiskt test
Klaustrofobitest
Höjdtest
IT-kunskap
Intervjuer
Medicinska tester (AFS 2019:3)

Efter testerna så krävs för anställning godkänt läkarundersökning, och arbets-EKG som vi bokar tid för de som blir uttagna som kandidater.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-11-02

Till en början ges introduktion i dagtidstjänstgöring, därefter skiftgång enligt bilaga E från den 16 november.

Ansökan

Referensnummer:   A972590

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden och förmåner inklusive friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Övrigt

Med anledning av Coronaviruset så kommer vi att anpassa testernas genomförande för att minska exponeringen mellan testpersonal och personerna som ska testas. Du förväntas vara fullt frisk och det ställs ett särskilt ansvar på var och en som testas att utföra de hygieniska åtgärder på utrustningen som vi kräver efter varje testtillfälle. Vi uppmanar att; är du sjuk eller har symptom som snuva eller hosta så stanna hemma.
Om du blir kallad tester vilket sker via den mailadress du uppger så ska du ha med dig följande utrustning för att kunna genomföra testerna:
• ID-kort
• Träningskläder med långa byxor och långärmad tröja
• Träningsskor för löpning
• Badkläder för sim och livräddning
• Vattenflaska och mellanmål för långa testdagar

Om du blir föremål för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.