jobb just nu!

Skolsköterskor till Kjula/Vallby och Mesta skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kjula och Vallby skolor ligger båda på landet, en mil från Eskilstuna centrum, i idyller som växer. På Kjula går 300 elever från förskoleklass till årskurs sex tillsammans med 45 personal. På Vallby går ett 100-tal elever med 15 personal. Våra skolor tillhör samma rektorsområde och delar en stark vi-känsla och fantastiska omgivningar som används i undervisningen. För att skapa så goda förutsättningar som möjligt för våra elever ser vi till att alla rör på sig under skoldagen. Vi har också ett kontinuerligt värdegrundsarbete för att främja vi-känslan och trygghet på våra skolor. Hit söker vi dig som skolsköterska på ett heltidsuppdrag.

På Mesta skola omges vi av en unik miljö och natur som våra elever har tillgång till. Här erbjuds eleverna utmaningar och vi arbetar aktivt med flera olika pedagogiska metoder och inlärning via lek, rörelse och IKT. Ett exempel är att vi väver in kunskaper om teknik och natur i många aktiviteter. Geografiskt ligger vi sex km söder om Eskilstuna centrum och är en skola med 35 personal och 230 elever från förskoleklass till årskurs tre. Hit söker vi dig som skolsköterska som även har möjlighet att arbeta ambulerande mot andra skolor.

Kjula och Mesta är två grundskolor i Eskilstuna som är modellskola för jämställdhet, vilket innebär att vi under läsåret 19/20 kommer att utveckla former för att arbeta med dessa frågor.

Läs mer om uppdragen nedan och mer om våra skolor här: https://www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/grundskola/kommunala-grundskolor.html

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta med elevhälsa som skolsköterska hos oss!

Som skolsköterska utgör du en viktig del av elevhälsoarbetet på skolan. Ditt ansvar inom elevhälsoarbetet omfattar medicinska insatser i form av hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer och öppen mottagning. Utöver det ansvarar du för att vara en trygg vuxen på skolan som finns där för våra elever tillsammans med elevhälsoteamets övriga funktioner och skolans pedagoger. Eleven har enligt skollag inte bara rätt till medicinska insatser, utan också psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser som elevhälsoteamet tillsammans bidrar till. Därför är din samverkan med kollegorna mycket viktig.

När finns du till för eleven? De ovannämnda uppgifterna ingår i din roll, men rollen innefattar även ett förebyggande arbete för att eleven inte ska hamna i ohälsa. Våra skolor är duktiga på att få in rörelse och friskvård under skol- och fritidstimmarna. Vi har exempelvis en pedagog som håller i medveten motorisk träning och skapar aktiviteter för eleverna utifrån det. Ditt ansvar i det förebyggande arbetet är att observera och kartlägga eventuella hälsorisker. Du kan även tillsammans med kurator besöka klasserna med information om olika ämnen, som exempelvis genus, värdegrundfrågor eller träning.

Inom Eskilstuna kommun har vi ett centralt nätverk med skolsköterskor från alla kommunala grundskolor. I detta nätverk får du uppdaterad information som är relevant för ditt uppdrag, men kan också utbyta erfarenheter med de andra skolsköterskorna. Ett samarbete med kollegialt lärande!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad sjuksköterska. Du har specialistutbildning inom något av dessa områden: skolsköterska, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, samt grundläggande IT-kunskaper för journalskrivande. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete som skolsköterska, arbete med barn /ungdomar och journalskrivande. Körkort B är också meriterande eftersom kollektivförbindelsen till områdena är begränsad. För den ambulerande tjänsten är körkort B ett krav.

Dina personliga egenskaper är också viktiga för att lyckas i rollen som skolsköterska. Egenskaperna vi efterfrågar är din förmåga att på ett självständigt sätt planera dina arbetsuppgifter för att kunna nå målen inom ditt ansvarsområde. Vi efterfrågar också din förmåga att sätta dig in i elevens behov och beteende, med en öppenhet för att olika individer har olika behov och ser saker ur olika perspektiv. Det avser även din relation till vårdnadhavare, där du som skolsköterska även har förmågan att bemöta olika tankar och åsikter. För rollen är det även viktigt att du kan arbeta utifrån den värdegrund som finns i skolans styrande dokument.

Låter uppdraget intressant? Har du fler frågor om tjänsten? Kontakta oss gärna!
Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tjänst 1: 100% Kjula/Vallby, Tjänst 2: 60% Mesta med möjlighet till 40% ambulerande
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5359

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Semestertjänst

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.