Kvalificerad handläggare till barn- och utbildningsförvaltningens förvaltningskontor i Askersunds ko

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Barn och utbildningsförvaltningen i Askersunds kommun är inne i ett spännande skede med både en ny förskoleorganisation och en ny skolorganisation. På förvaltningskontoret är vi fyra relativt nya medarbetare. Två utvecklingsledare, en IT- strateg och skolchef. Vi jobbar både självständigt och i tajt samarbete i vårt team vilket bidrar till en omväxlande och utvecklande arbetsmiljö. Här blir du en del av en grupp med bred kompetens som vi gärna delar med varandra, vilket gör arbetet roligt och utvecklande.
Vi söker nu dig som har ett starkt intresse och erfarenhet av att arbeta i ett brett spann av arbetsuppgifter och med både utveckling och förvaltning.

Arbetsuppgifter

Som handläggare hos oss kommer du ha uppdrag att utveckla förvaltningens administrativa delar och vara systemförvaltare för våra datasystem. Vidare kommer du ha utrednings- och samordningsuppdrag som stöd till nämnd och förvaltningsledning, barn -och elevprognoser, planering, beslutsstöd, uppföljning samt intern styrning och kontroll. Du kommer också arbeta med bidrag för fristående verksamhet och interkommunal ersättning. Hantering av förvaltningskontorets fakturor. Ha samordnande uppdrag vad gäller verksamheternas intendenter och utvecklingen av vårt gemensamma administrativa uppdrag. Arbetsuppgifterna är mycket varierande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning inom området. Du ska ha god kunskap om kommunal- och förvaltningsrätt och har god insyn i arbetet i en offentlig förvaltning. Det är meriterande om du har arbetat i kommunal verksamhet med liknande frågor.
Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är strukturerad, noggrann och kan arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt samt tycker om att prioritera och planera ditt arbete ur ett övergripande helhetsperspektiv. Du arbetar effektivt och kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer.

Som person önskar vi att du är pedagogisk och har en hög servicekänsla, är lösningsorienterad samt är bra i bemötandet av människor. Eftersom rollen kräver mycket muntlig och skriftlig kommunikation och förmåga ställs krav på goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift. Tjänsten innebär både strategiskt arbete och operativt arbete. Du ska ha mycket goda kunskaper i digitala arbetssätt och förmåga att utveckla dessa.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast

Ansökan

Referensnummer:   A1123344

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!