jobb just nu!

Biträdande rektor till Bessemerskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt. Under rubriken Utbildning& förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Bessemerskolan är en skola med ca 1100 elever fördelade på 12 nationella program och 4 introduktionsprogram. Skolan är riksidrottsgymnasium inom orientering och två nationellt godkänd idrottsutbildning inom bandy och innebandy. Våra utbildningar är samlade i fina och ändamålsenliga lokaler och det finns ett stort och modernt skolbibliotek. Du har nära till bussar och promenadavstånd till centrum.

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet och som ny ledare får du möjlighet att gå vårt interna ledarprogram. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 37 000 invånare.


Arbetsuppgifter

Bessemerskolan söker biträdande rektor till nationella program där det bland annat kan ingå att starta upp Barn och fritidsprogrammet. Vi söker en medarbetare som utifrån kommunens vision 2025 Vi gör varandra bättre vill vara med och skapa ett gott klimat såväl bland elever, vårdnadshavare och personal som gentemot externa samarbetspartners.

Att vara en del av vårt processarbete där vi både arbetar med struktur och förhållningssätt (kultur) är en stor del av uppdraget. Det är ett spännande arbete som är långsiktigt och inställt att på sikt kunna generera utmärkelsen Bättre skola. I arbetet ingår förutom att driva våra gemensamma processer, ekonomiansvar också arbete med att utveckla och driva våra program och dess elever mot framtiden. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp, bestående av rektor, biträdande rektorer, enhetschef för elevhälsan, ekonom och kvalitetsutvecklare där vi tillsammans utvecklar vår verksamhet och stöttar varandra.

Kvalifikationer

Vi vill att:
- Du har relevant högskoleutbildning och gärna ledarerfarenheter från skolan.
- Du är väl förtrogen med styrdokumenten och har förmågan att skapa förståelse och motivation.
- Du har en god strategisk blick för verksamheten med förmågan att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera.
- Du kan utöva ett tydligt ledarskap och är beredd att fatta även svåra beslut.
- Du har ett helhetsperspektiv på eleven, medarbetaren och verksamheten.
- Du är förtrogen med processarbete eller inställd på att lära
- Du håller dig omvärldsorienterad, är prestigelös och har lätt att samarbeta med andra.
- Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.


Önskvärt är att du genomgått statlig rektorsutbildning samt har erfarenhet av arbete inom gymnasieskola.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval kommer att göras löpande under ansökningstiden, så lämna därför gärna in din ansökan i god tid.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Inom Kunskapsförvaltningen Sandvikens kommun tillämpas chefsavtal.

Ansökan

Referensnummer:   808-20

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.