Personlig assistans inom LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som personlig assistent utgår du från brukarens individuella behov och önskemål. Du ger brukaren stöd i dennes dagliga aktiviteter. Det dagliga arbetet innefattar bland annat stöd och personlig omvårdnad, rörelseträning, måltider, hjälp med hygien, städ, tvätt mm.

Tillsammans med övrig personal arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik.
En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera brukaren till att utveckla sina förmågor och att verka för att brukaren ska ges största möjliga inflytande och medbestämmande över insatsen.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av personlig assistans/vård & omsorg. Du kommer handskas med hjälpmedel apparatur.
Tjänsten är i nuläget förlagd måndag till fredag, men detta kan komma att ändras och schemaläggas alla dagar i veckan i framtiden.

Kvalifikationer

En gymnasieutbildning inom vård och omsorg, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig tycker önskvärt. Kunskaper om fysisk funktionsnedsättning och LSS lagstiftningen är viktigt. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i det svenska språket både i tal och i skrift är ett krav.

Som person är du den som ser möjligheter och har en positiv inställning till utmaningar och lovet i stort. Du är lyhörd för andra människors behov. Arbetet kräver att du är flexibel och trivs med variation i arbetet.
Du har ett reflekterande förhållningssätt och förmåga att planera, strukturerar och prioritera i det dagliga arbetet. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser det som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Löpande urval kommer att ske i denna process och därför ser vi gärna att du skickar din ansökan redan idag!
Varmt välkommen med din ansökan

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
6 månader eller längre. Vikariat som kan komma att övergå till en fast tjänst

Ansökan

Referensnummer:   A1047412 - Kopia

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Kontroll av belastningsregister kommer att genomföras innan anställning varför vi gärna ser att du redan när du söker tjänsten beställer ett utdrag ur belastningsregistret. Att få hem ett utdrag kan dröja 1,5-2 veckor.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.